Selena Gomez sminkese elárulja, hogyan ne használjuk a korrektort

2022. november 08.
Melissa Murdick elárulja, mi az a három gyakori hiba, amit a korrektor felhordásakor elkövethetünk.

„Míg az alapozó az egész bőrre kiterjed, hiszen a feladata az, hogy kiegyenlítsen és egészséges megjelenést biztosítson, addig a korrektor a célzott tökéletlenségeket fedi el” – magyarázza Melissa Murdick, aki szerint a legtöbben ott rontják el, hogy ugyanazzal az árnyalattal akarják elfedni az aknét, mint a sötét karikákat, ezzel pedig nemhogy eltüntetik, de kiemelik a tökéletlenségeket. A sminkes szerint gyakori hiba az is, hogy sokan túlságosan világos, szinte már fehér korrektort választanak, pedig elég lenne csak az egy árnyalattal világosabb.

@itsmakeupbymelissam

It’s easy to get confused by all the trends—but I promise this is it! #makeuptutorial #celebritymakeupartist #concealerhack

♬ original sound – Melissa Murdick

„Én azt javaslom, hogy mindenki a bőrszínével megegyező tónusú korrektort válasszon – mondja a sminkmester, aki nagy hangsúlyt fektet a helyes technikára is. – Én először az alapozót hordom fel, mert látni akarom, hogy az önmagában mit képes elfedni, illetve nem szeretem, ha az alapozó megbolygatja a korrektort.” A sminkes szerint az is nagyon fontos, hogy miképp és milyen eszközzel visszük fel a bőrre a korrektort.

„Az ujjak és a szivacsok túl nagyok. A szivacs, miközben felhordjuk a korrektort, eltávolítja annak egy részét” – magyarázza a Hailey Bieberrel pózoló Selena Gomez sminkmestere, aki a feladatra egy, az elfedni kívánt bőrhiba méretével megegyező ecsetet javasol. A felhordás után egy nagyobb ecsettel kell a korrektort elsimítani.

Selena Gomez

A szakember szerint a kevesebb több elve a korrektorra is igaz, vagyis semmiképp ne használjunk túl sokat belőle, és csak oda hordjuk fel, ahol szükség van rá. Murdick a szemek alatt húzódó sötét karikákat hozza fel példának: a legtöbb ember esetében a probléma a szemüreg belső felénél található, ám sokan ezt figyelmen kívül hagyják, és a korrektort kifelé hordják fel, ott, ahol erre nincs szükség.

@itsmakeupbymelissam

The same technique goes for covering zits, making your eyeshadow go on stronger etc #makeuptip #makeuphack #concealer #concealertutorial #makeupartist

♬ Up Beat (Married Life) – Kenyi

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!