Ez a szempillaspirál-koktél növeszti brutális nagyra a pillákat

2023. május 08.
Új TikTok-őrület terjed, amit felhasználók tömegei dicsőítenek, mondván, hogy soha nem látott mértékben meghosszabbítja, dúsítja a szempillákat. A legújabb szépséghack, a szempillakoktél alapja nem más, mint két, nagyon jól bevált szempillaspirál mixelése.
szempilla-koktel

Messze nincs szó arról, hogy ki lehennénk éhezve a furcsa, vagy akár meghökkentő szépségtrendekre a közösségi médiában. A mascara cocktail, vagyis szempilla koktél születését sokkal inkább inkább a maximalizmus, nem pedig az égető szükség szülte.

A drámai, dús, hosszú és vastag szempillák minden nőnek örök álma, amelynek megvalósításáért szépségpiaci szereplők sokasága küzd évek óta. És persze az innovációknak hála szép számban születnek jobbnál jobb szempillaspirálok. Ennek ellenére még sincs teljes egyetértés abban, hogy „igen, ennyi fejlesztés elég, egy adott termék hozza a maximumot ebben a kategóriában”.

Ezen a ponton szinte minden nőnek van kedvence, akár több is, az egyiket a tartósságáért, a másikat a hosszú pillákért, a harmadikat pedig a dús hatásért szeretjük. A tiktokos felhasználók most egy csináld magad recepttel, azon belül is egy kifejezetten egyszerűvel álltak elő, hogy a maximumra tekerjék a szempilladúsítás, -hosszabbítás és -festés műfaját.

Szempillakoktél-trend

Az alapgondolat itt az, hogy két kiváló szempillaspirált kombinálunk, egyedi eredményt biztosítva ezzel. Persze maga a szempillaspirál rétegződése önmagából még nem új technika, hiszen a sminkesek és a szépségrajongók is évek óta vetik be ezt a trükköt.

@katiehub.org

@essence cosmetics , you amaze me😍 #fyp #mascara

♬ original sound – katie

Itt most a hangsúly a párosításon van, mondjuk egy szuper térfogatnövelő formulát egy hosszabbító verzióval használunk, szinte műszempillaszerű hatást létrehozva. Vagyis a szempillakoktél név alatt terjedő trend lényege, hogy két különböző eredménnyel kecsegtető indulót rétegezzünk, így elérve a kívánt megjelenést, attól függően, hogy hosszú, vastag, vagy éppen csábosan göndörödő végül pillákat szeretnénk-e. Persze fontos, akár döntő faktor az is, hogy az applikátor kialakítása milyen, hiszen mindegyiket más-más céllal fejlesztették ki: hosszabbítanak, göndörítenek, vagy épp térfogatot növelnek az ígéretek szerint. 

@makeup.com

So it looks like Makeup.com Social Media Editor @katlynevap has the perfect cocktail. 🍸 #byloreal #mascaracocktail #mascarahacks

♬ original sound –

A tökéletes szempillaspirál vagy a tökéletes szempillaspirálozás?

A közösségi platformon a felhasználók sokasága mutatja be saját módszerét, kedvenceit, így a szempillaspirál-koktélozás műfaját szinte mindenki sajátra magára, pilláira szabva mutatja be. Az eredmények önmagukért beszélnek, elképesztő mennyiségű, szinte műszempilla hatású eredményt láthatunk, néhány esetben szinte megduplázva a natúr pillák hosszúságát látványban.

A trendből egyébként már a hírességek sem maradnak ki, Jessica Alba pl. úgy szállt be a szempillakoktél-trendbe, hogy saját videós tartalmat is megosztott, természetesen a két kedvenc szempillaspiráljának bevetésével.

@jessicaalba

Celebrating #NationalLashDay my fave way – #MascaraCocktail style 😜👁️✨ These are my lengthening and volumizing holy grails 👀 Celebrate with me and tag me in your glam pics or videos 🥂🥰 #SundayFunday #Fabulash #CleanBeauty

♬ Hey It’s Me – Official Sound Studio

Kezdőknek tényleg csak annyit érdemes tudniuk, hogy a felhasznált formuláknak két különböző célt kell szolgálniuk, illetve többszöri próbálkozásnál érdemes többféle kombinációt/márkát/terméket használni, hogy biztosan megtaláljuk a nekünk megfelelőbbet. Vagyis ha egyszerre több szempillaspirált is használunk a rutinunkban, jobb eséllyel találjuk meg az igazi koktélt, hogy ha többféle variációban is kipróbáljuk.