Az arczsír leszívása az új tiktokos szépségőrület, és borzasztóan ijesztő az egész

2022. december 22.
Ha még nem volt elég dolog, ami miatt rosszul érezhették magukat a nők a külsejükkel kapcsolatban, megérkezett a bukkális zsír száműzésének kényszere, vagyis a csontos arc divatjának kora.

Állítólag az egész trend Lea Michele Instagram-posztjával kezdődött, ahol a rajongóknak egyből feltűnt a színésznő prominens (a korábbinál jóval látványosabban kiugró) járomcsontja. Ez indította el a bukkális zsírleszívás őrületét.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lea Michele (@leamichele)

A plasztikai eljárás során lényegében a járomcsont és az állkapocs közötti zsírt távolítják el, hogy az így „beeső” arcterület jobban hangsúlyozza az arc csontozatát. Ezt a szépen rajzolt arcformát próbáljuk általában elérni a kontúrozással is, csakhogy itt jóval drasztikusabb a végeredmény – és persze maga a beavatkozás is. Bár az nem egyértelmű, hogy Michele is ilyen beavatkozáson esett át, sok sztár már nyíltan beszélt bukkális zsírleszívásáról – köztük például Chrissy Teigen is.

bukkalis-zsirleszivas-tiktok-szepseg

Így nézhet ki az új, „kívánatos” arcforma

A sokkoló új őrület legveszélyesebb aspektusa, hogy újabb nyomást mér a nőkre, hiszen most már az arcunk „zsírossága” miatt is rosszul kellene éreznünk magunkat. A TikTokot máris elárasztották a bukkális zsírleszívásról szóló sztorik, és az amerikai plasztikai sebészek is megerősítik, hogy egyre népszerűbb a beavatkozás. Az eljárás maga egyébként nem új, régóta végzik már a sebészek, az arczsír leszívásának friss őrülete azonban korábban soha nem látott ismertséget hozott neki.

Valószínűleg lányok és nők millió kezdenek el újra (vagy csak még jobban) szorongani külsejük miatt, és jó eséllyel még többen vállalnak majd egészségügyi szempontból teljesen indokolatlan invazív beavatkozásokat a friss szépségideál elérésének érdekében.

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images

Olvass tovább!