A pisztáciaalapú parfümök évek óta egyre népszerűbbek, a pisztácia formulákat pedig az „orrok”, vagyis parfümőrök előszeretettel kombinálják más ínyenc illatokkal is. Így például vaníliával és fás illatokkal, köztük szantálfával kombinálva. A bombasztikus pisztáciás parfümök pedig az interneten is egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak a social médiás posztok között, igazi „forró topikká” kinőve magukat az idei nyári szezonra.
Pisztácia téren nagyot mentek a Sol De Janeiro permetek – több mint 51 millió megtekintést hozva a TikTokon – közülük pedig nem meglepő módon a „Cheirosa 62” viszi a prímet. Hogy miért is? Az édes és a komplex pisztácia finom keveréke jelenleg tényleg a legelitebb illatalapanyagok közé tartozik.
View this post on Instagram
A pisztácia vonatra fellszállt (és nem is most) a presztízsmárkának számító Tom Ford is. Régóta ismert 2016-ban kiadott ikonikus „Soleil Blanc” illatával, amelyben szintén pisztáciával csábítanak.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A D.S. & Durga illatmárka szintén kiadta „Pistachio” illatát, melynek fej-, szív- és alapjegyei egyaránt pisztáciából készültek. Ennél extrább, pisztácia téren csúcsra pimpelt illatot egyelőre nem nagyon mutatott még az illatszektor…
View this post on Instagram
Maggie Arms, a Sol De Janeiro termék- és innovációs részlegének vezetője nem is lepődik meg azon, hogy a „pisztácia” az új IT-Girl jegynek számít jelenleg az illatok színtérén.
„A pisztácia diós és ínycsiklandó karaktere tényleg gyönyörű komplexitást ad az illatnak, mindez pedig lehetővé teszi, hogy a végeredmény merész és egyedi fejjegyet hozzon létre, megőrizve az illat emelkedettségét is egyúttal” – nyilatkozta az ausztrál Marie Claire–nek Maggie Arms. „A vaníliával párosítva – mint az ikonikus Cheirosa 62 illatunkban – finom és „ehető” jegyek remek keverékét hozza létre, amitől azonnal beleszeretünk az illatba.”
Csábító pisztácia
Az érzékibb és csábítóbb illatok között is találunk pisztáciás parfümöt. A pisztácia illatok egyik erőssége az is, hogy a bőrhöz közel hajolva „fedi fel” magát, krémes, tejszerű jelleget kölcsönözve minden illatnak. Érdemes a szakértő szerint úgy választani pisztáciás illatot, jegyeket, hogy az adott parfümben más krémes, ínyenc (ételt idéző) illatokkal, például vaníliával és karamellel keverednek. „Így az ehető tulajdonságokat finoman hozzuk ki, anélkül, hogy túlságosan édes lenne”. A finom virágjegyek, mint a jázmin, a szantálfa és a fás lecsengés az illatban, gyönyörű és egyedi karaktert ad.