Absztrakt gyönyörűség – Rihanna újragondolta a francia manikűrt

2023. június 26.
A francia manikűr sokunknak a fülén jön már ki, és bár időről időre igyekszik a szépségipar új életet lehelni belé, azért Rihanna absztrakt francia manikűr verziójánál izgalmasabbat ritkán láttunk francia köröm fonton.
rihanna-manikur-francia

A francia manikűr világszerte óriás kedvenc körömfestés terén, és bár nem tudják a nők megunni, mindig akad szerencsére jó néhány próbálkozás, hogy a nagy klasszikust izgalmasabb formában tálalják viselői. A nude körömfelület, sikkes fehér vonallal megkoronázva évtizedek óta bebetonozta magát, és a francia manikűr hagyományos dizájnja, ha megújult formában is életre kel minden szezonban, azért sokan kényszeresen csakis az alapokhoz nyúlnak ezen a téren.

A színesebb, modernebb frissítések sokkal nagyobb eséllyel odavonzzák a tekinteteket, igaz, a letisztult francia manikűrtől nem kell feltétlenül kilométerekre eltávolodtunk színvilág, vagy formai megoldások terén, hogy valamilyen látványosabb eredmény szülessen a hagyományoshoz képest. Mi most azonban mégis azokhoz szólunk, akik Rihannához hasonlóan barátai az eklektikus megoldásoknak, bevállalósabbak és a hagyományos, klasszikus vonalat szeretik saját ízlésük szerint megfűszerezni – legalábbis, ami a látványt illeti. Az irodai, neutrálisabb, letisztult francia manikűrök világától eltávolodva most következzen egy merész, absztrakt, fekete-tüzes francia manikűr megoldás, egyenesen Rihanna otthonának falai közül!

Újragondolt francia manikűr

A Work énekesnője június 21-én egy rövid Instagram-klipben villantotta meg Instagram-rajongóinak francia manikűrjét. Egészen pontosan az énekesnő a Fenty Beauty Hella Thicc Volumizing Mascarájának használatába avatta be sokmilliónyi követőjét, ám mi nem tudtuk levenni a szemünket az új formában tálalt francia manikűrjéről. Szorosan összefogott haja, világos, csillogó rózsaszín szemsminkje volt, fényes rózsaszín ajkai mind az énekesnő saját szépségmárkája termékeit állította középpontba, de mi csakis a hosszú, szögletesre formázott, különleges körmeit lestük.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

badgalriri (@badgalriri) által megosztott bejegyzés

Az alapot itt egy egészen természetes nude körömlakk adta – itt még szépen hozva a francia körömfestés aranyszabályait. A slank, merőleges fehér vonal helyett itt azonban íves, tintafekete – nem is vonalak, hanem vaskos hullámok zárták a körömvégeket, szinte absztrakt festményre kívánkozó hatással. A masszív U, vagy C betűre hajazó végek (attól függ, honnan nézzük őket), nem éppen otthoni megoldásnak ígérkeznek, bár komolyabb kézügyességgel akár magunknak is elkészíthetjük.

Azoknak, akik a nyaraláshoz keresnek merészebb, dekadens inspirációt, a nyári pasztellszínektől, vagy az élénk, virágoskertet idéző színvilágtól elmozdulva (a sablonos francia manikűrök tengerét merész ívben elkerülve) tökéletes megoldás lehet.

Fotó: Getty Images, Instagram