A legszőkebb szőkét ígéri a skandináv hajvonalfestés

2023. június 28.
Egy optikai csalódás és egy viszyonylag egyszerű fodrászati technika segítségével még szőkébb, vagyis a legszőkébb szőke hatást érhetjük el a frizuránkon. Következzen a nyári szezon szépség sztárja, a skandináv hajvonalfestés.
szoke-skandinav-hajvonalfestes

A hirtelenszőke haj népszerűsége szinte bebetonozta magát a divat- és szépségiparban. Az extrém világos, szinte fehér árnyalatok pedig nem csak a hírességek vagy modellek körében gyakori. A skandináv trendek közt is erősen tartja magát a platinaszőke, ezúttal pedig egy különleges festéstechnikának köszönhetően került előtérbe a közösségi médiában.

Hajvonal szőkítés fólia nélkül?

A TikTokon vagy az Instagramon gyakran böngészőknek talán már nem is új látvány, amint egy fodrászmester szőkítővel fedi be vendége homlok-halánték környékén a hajvonala tincseit teljes hosszukban, mindezt fólia nélkül.

Bármilyen megdöbbentően hangzik is, mindez szándékos lépés volt részéről. A látvány nem éppen hétköznapi, aki gyakran melíroztat, festet szőkét jól tudja, ám az eredmény még meglepőbb – természetes megjelenésű, ultrafényes szőke frizura. A „skandináv hajvonal” néven, szinte futótűzként terjedő hajfestési technika célja, hogy egységes, fényes “glóriát” hozzon létre az arc körül, mintha csak északi istennők lennék.

@margauxseydouxx

Le blond rend heureux je vous le dis 😮‍💨😮‍💨 #hairline #scandinavianstyle #scandinavianhairline #scandinavianhair #hair #coiffure #blonde #coiffeur

♬ Maniac (Flashdance Version) (Re-Recorded / Remastered) – Michael Sembello

A #scandinavianhairline címkére eddig több mint 50 millióan kerestek rá a TikTokon, a szakértők szerint nem feltétlenül nyerő szőkítési technikára.

Mi pontosan a skandináv hajvonaltechnika?

Ez a festési technika lényegében egy optikai csalódáson nyugszik, a hajad úgy tűnik világosabbnak, szőkébbnek hogy közben nem kell órákat a fodrászszalonban töltened.

„Ezt a technikát általában úgy alkalmazzák, hogy a haj nagyon kis részét szorosan egymáshoz festik, vagy fóliázzák szőkítővel” – mondja Rachel Bodt fodrász, a New York-i Homecoming Hair Salon tulajdonosa. „Így az eredmény nem olyan vaskos, inkább egy finom mégis merész fényes szalag az arc körül.”

@thesandstyle

after coming soon🙊 #scandinavianhairline #trendinghairvideo #blondehairlife

♬ original sound – olskoolguy

„Ha csak a babahajat szőkítjük ki az arc körül, szuperfényes és egyszéges hajvonalat kapunk” – magyarázza Kennedy Sands, a Los Angeles-i Baton Rouge-ban található Eggie Salon Studio fodrásza, akinek az oktatóanyaga egyre népszerűbb a TikTokon. „Imádom az eredményét, hogy úgy fest, mintha a hajad természetes módon szőkült volna ki a naptól.”

Aktuális szőke státuszunktól függetlenül is kérhető számos fodrászatban (legalábbis a tengerentúlon) – melírozás, balayage vagy teljes hajfestés után, a samponos lemosás előtt. „Mivel az arc körüli hajszálak a legfinomabbak, sokkal gyorsabban szőkülnek ki, mint a többi, így ez a technika nagyon gyorsan kivitelezhető” – mondja Sands.

„Néhány vegyi anyag a hajszőkítőben, beleértve az etil-alkoholt, az ammónium-perszulfátot és a hidrogén-peroxidot, nagyon mérgezőek és károsak az egészségre, ráadásul rendkívül maró hatásúak vagy irritálhatják a bőrt, bőrpírt, viszketést és égési sérüléseket okozhatnak” – tér ki a hátrányokra és veszélyekre Dr. Shari.

Fontos, hogy a skandináv hajvonalfestés technikát szakemberekre bízzuk, és ne kísérletezzünk a hajszőkítéssel otthon, de érdemes figyelembe venni a haj egészségét is. Különösen, ha sérült a hajunk, menjünk biztosra és egyeztessünk a fodrászunkkal. „Ha túl sokszor alávetjük magunkat ennek a technikának eltörhet a haj.” – mondja Rita Hazan hajfestő mester. Ha mégis ki akarjuk próbálni, azt javasolja, csak évente néhányszor vállaljuk be.

Forrás: Allure