Könnyű és természetes DIY hajvilágosító praktika

2020. július 10.
Szeretnél egy kicsivel világosabb hajszínt? Tetszik a balayage technika? Nem kell egyből a fodrászhoz rohannod. Szépségbloggerünk, Peonilla elárul egy olyan egyszerű és hatásos receptet, amihez valószínűleg már minden kéznél van a konyhádban.


Mielőtt belefognál a DIY hajpermet elkészítésébe, van néhány fontos tudnivaló.

– Ezzel a módszerrel maximum 1-2 árnyalatot fogsz tudni világosítani a hajszíneden. Sötétbarnából sajnos nem leszel platinaszőke.

– Teljesen egyéni, hogy milyen gyorsan hat. Van, aki már 1-2 hét, mások csak több hét rendszeres használat után látják az eredményt.

– Ez a módszer a közép- és világosbarna, valamint szőke hajszíneknél működik a legjobban.

Hozzávalók:

2 kamillatea-filter (vagy szálas tea)
3 ek. frissen facsart citromlé
1 tk. méz
1 tk. fahéj
1 nagyobb spricnis üveg
forralt víz

Elkészítés:

Forralj fel annyit vizet, amennyi a spricnis üvegedbe bele fog férni, majd lógasd bele a két kamillás teafiltert. Hogy jó erős legyen, legalább 10 percig hagyd ázni. Ha kellően lehűlt, töltsd át a spricnis flakonodba. Ezután mehet bele a citromlé, a méz és a fahéj is. Zárd le, és jól rázd fel a keveréket. A szokásos módon moss hajat, és a végén a nedves fürtjeidet spricnizd be a DIY permeteddel. Ha balayage átmenetet szeretnél, akkor a loknik közepétől a hajvégekig fújkálj, majd ülj ki a napra 15-30 percre. Mivel a keverékben méz is van, a hatóidő után sima vízzel öblítsd át a hajad.

Használj balzsamot, hogy ellensúlyozd a citrom szárító hatását. Ideális esetben 2 hét (heti 2-3 használat) után látni fogod, ahogy a tincseid kivilágosodnak, élénkebbek és fényesebbek lesznek.

Még néhány dolog, amit nem árt, ha észben tartasz:

Arra figyelj, hogy a fejbőrödet lehetőleg ne spricceld be, a citromban található citromsav ugyanis marhatja a bőröd. Ezért nem szabad a citromot arcra való pakolásokba sem keverni.

Ha nagyon száraz a hajad, vagy töredezettek a hajvégeid, akkor ezt a módszert ne alkalmazd túl gyakran, vagy hagyd ki a citromlevet a receptből.

Láttad már?

Fotó: Unspalsh