Itt a mézes száj divat, nem csak édesszájúaknak

2023. augusztus 17.
A mézes ajkak sminkdivat éppen olyan, mint amilyennek hangzik. Ragyogó, aranyfényű, viszont semennyire nem ragadós. Mutatjuk a közösségi médiában posztolt legszebb mézes sminkinspirációkat.
Mézes száj smink

Lassan, de biztosan kipipáljuk év végéig a Pantone színskála összes főbb színét a rendre bemutatkozó új szépségtrendekkel. A tejeskávé smink és a Hailey Biebernek köszönhető talán újabb egynyári csajos epres színvilág után most egy, a méz aranysárga fényű, csillogó hatását utánzó trenddel jelentkezünk. A honey lips, azaz mézes ajkak smink néven elterjedt divat az utóbbi hetekben vette át az uralmat a TikTokon, jól mutatva azt, hogy az ételek és italok színárnyalataira hajazó sminkek 2023-ban igazi virágkorukat élik. A #honeylips hashtag alatt eddig már közel 3 millióan nézték meg az új sminktrendet.

Sok csillogás, semmi ragadás

Eva Larosa „beauty creator” (igen, érdemes megbarátkozunk a kifejezéssel, ugyanis egyre többször futhatunk bele a közösségi médiás felületeken), vagyis friss beauty tartalmakat gyártó szépséginfluenszer a szülőanyja ennek az új trendnek, akit valóban a ragyogó sárga színű, édes és egészséges ínyencség ihletett meg. A ragadós, mézes állagot természetesen nem ültette át a sminkes gyakorlatba, itt csupán a csillogó arany szemhéjfesték és a fények túladagolása a kulcsa a fényes, üveghatású mézes sminknek.

„Ez a sminktrükk pompás, mintegy lédús hatású ragyogást kölcsönöz a szánknak, mintha majdnem csöpögne az ajkainkról a méz” – mondta el az új sminktrenddel kapcsolatban J Guerra sminkes, aki szerint minden smink looknak különleges, meleg fényt kölcsönöz a mézes hatást adó szájfestés.

@evalarosaxo

this is perfect for summer🌞 #liphacks #lipsmakeup #makeuptutorial #makeup #honeylips

♬ Billie bossa nova X west coast lostten4ever – ved

Így lesz tökéletes a mézes hatású ajak

Hát te is ilyen, mézes szájsminket szeretnél, csakis a maximummal elégedj meg. Előkészítésként biztosítsd az ajkaid hidratáltságát, hiszen csakis puha és egészséges alapon mutat jól ez a szájsmink (is). Készítsd hát elő szépen, ha kell, akár radírozz, jöhet egy pakolás, majd vigyél egy kis meleg fényt fel.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Amisha’s makeuptips 🇮🇳 (@iamishataneja) által megosztott bejegyzés

Ehhez tegyél a kedvenc aranyszínű pigmentedből vagy szemhéjfestékedből. Célszerű ecsettel vagy az ujjbegyeiddel az ajkaid közepére felvinni belőle, főleg a Cupido-ív alatti részre koncentrálva, valamint az alsó ajak közepére. Ha pedig szeretnéd kicsit tisztítani a szájfestés végeredményét, egy szivacsos applikátorral dolgozd el az aranyszínű szemhéjfestéket az ajkak felületén.

Forrás: Allure.com