Tejeskávé mellé készíts tízpontos latte sminket

2023. július 11.
A latte, vagyis tejeskávé színt idéző sminktrend a nyár egyik nagy slágere az arcfestésben. Most azt is megmutatjuk, hogyan fejlesztheted tökélyre a latte makeupot.
latte smink tejeskávé arcfestés

Úgy tűnik, hogy a kávéhoz kapcsolódó hajszínek, sminkek virágkorukat élik. Ezúttal nem egy mokka vagy capuccino árnyalatot idéző hajjal, hanem egy latte színben úszó sminkkel jelentkezünk. Jó esély van, rá, hogy a közösségi médiás hírfolyamaidban már belebotlottál a tejeskávés színvilágú sminktrendbe, amely reményeink szerint legalább egy kis mértékben felborzolja a jó ideje egyeduralkodó bronz istennős vonalat.

A vörös szőnyegeken, parfümreklámokon és ékszer-divatfotózásokon tuti befutó barnás színvilág a latte smink megjelenésével végre egy kis friss, üdébb rebootot kap. Egy jó latte smink, vagyis a meleg tónusú, karamelles-füstös szem tényleg bomba választás idén nyáron, akár elegáns alkalom, fesztivál vagy randi legyen az esemény, amire bevetjük.

@melisekrem

latte makeup ☕️ ib: @Rachel Rigler @Tanielle Jai ✨ Products: @esteelauder futurist aqua brilliance primer @e.l.f. Cosmetics halo glow liquid filter (shade 4) @L’Oréal Paris more than concealer (cashew) @Rare Beauty bronzing stick (happy sol) Elf halo glow wand (magic hour) @makeupbymario master mattes palette L’Oréal infallible grip liner (brown denim) @urban decay moondust (space cowboy) @YSL Beauty lash clash mascara Elf halo glow wand (champagne campaign) @maccosmetics lip liner (stripdown) Gisou lip oil @Dior forever couture luminizer (002 coral cruise) #lattemakeup #makeuptutorial #makeuptrend #makeup #bronzemakeup #summermakeup

♬ Popular – Music from the HBO Original Series – The Weeknd & Madonna

Az érzéki lookok táborát erősíti, anélkül, hogy „túl sok” lenne, mindezt jó esetben ragyogó arcszínnel és dús hatású, nude ajakkal párosítva.

A trendet egyébként a TikTokon Rachel Rigler influenszer (@rachelrigler) indította el, de mögé állt Tanielle Jai (@taniellejaimua) sminkmester is.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Saskia Teje Jenkins (@saskiateje) által megosztott bejegyzés

„Meleg és bronzos, tejszerű és könnyű” – foglalta össze a latte smink nagy előnyeit Rigler. A tejeskávés sminktrend egyébként már most óriásit ment a TikTokon, eddig több mint 29,8 millió megtekintést gyűjtött össze, és ez a szám egyre csak növekszik

Latte smink DIY

A latte smink alapját a sárgás tónusú barna szemhéjfesték és a bronzos alap adja, amit szépen kiegészíthetünk barna ékszerekkel, gyűrűvel például, de egy kis barackos pirosító is csodásan kiemeli.

Ha picit bevállalósabbak vagyunk, vigyünk fel egy kis barnát szemceruzával a vízvonalra, és a szem külső szélén egy meghosszabbított vonalat is bevethetünk barna szemhéjfestékkel. Mindez sokkal lágyabb összhatást kölcsönöz a cicásított résszel.

A tejeskávé smink luxusérzetét az adja, hogy pontosan milyen barna árnyalatot vetünk be hozzá. A választott barnánk legyen sárgás, semmiképp sem vöröses, hiszen valóban ez a kulcs a latte érzethez.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

TANIELLE JAI Makeup Artist (@taniellejaimua) által megosztott bejegyzés

Az arcszín is kulcsfontosságú a latte sminknél. Válassz ragyogást adó, de kissé gyengébb fedésű alapozó terméket, hogy a szeplők és apróbb, autentikus bőrhibákkal a megjelenésed könnyednek tűnjön, nem pedig valóságos vakolatnak.

Forrás: MarieClaire.com.aufotó: Instagram