Kokett sminkstílus, amit minden bőrtónus imád

2023. augusztus 30.
Kokett, vagyis kacér néven fut az a legújabb sminktrend, amelynek jellegzetessége a hipernőies, csupa matt, és cukorkás rózsaszínt idéző árnyalat, retró szemhéjkihúzással és bazsarózsás pirosítóval.

A hipernőiesség iránti érdeklődés úgy tűnik, hogy nem csillapodik a popkultúrában. Számos formában köszön vissza újra: idén pedig egy újabb, egészen izmos trend formájában dobbantott először tavasszal kisebbet, most pedig nyár végén nagyobbat.

Kokett smink: alapkellékek

A kokett, vagyis kacér (a francia coquette szóból) névre keresztelt trend nem adja magát smink téren sem, és bár a divatban is egészen erős (milliónyi masni, fodor formájában), de a rózsaszínek robbanása smink fronton talán még jelentősebb. Szeszélyes, az állítólag minden bőrtónuson remekül mutató rózsaszín árnyalatok (érdemes előtte kikísérletezni, nekünk mely verziók állnak jól), poros, matt hatású szemhéjfények és buja arcpirosítók sorakoznak fel a legfontosabb elemei között. A vattacukor-rózsaszín, a retró szemceruza és a bazsarózsát idéző pirosító hármasa szinte már egy teljes kokett sminket leképez.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber) által megosztott bejegyzés

Bár az elnevezés miatt sokan már szinte a könnyűvérű hatás képét látják maguk előtt, az, hogy mennyire túlzó maga a smink, természetesen tőlünk függ. A finoman flörtölős hatás titka a nem túlzó szemkihúzás, vagy visszafogottan alkalmazott rózsaszín szemhéjpúderek.

Lana Del Rey és Lily Depp is mintapéldányai annak, hogy milyen az akár egy egy alkalomra is bevetett kortárs kokett smink. Kifejezetten nőies, szinte álmodozó hatást keltő, vagyis messze túllép a kacér, 17. században felbukkant, a mai ember fejében élő archetípustól. Picit talán a szabadságról is szól, és arról, hogy meddig mehetünk el ezekkel a kacér színű, tónusú sminkeszközökkel, úgy, hogy jól érezzük a bőrünkben magunkat, és hogy szeressük is a hatást, és az eredményt az arcunkon. A stílusba persze ezenkívül még sok minden belefér. Olyan kis romantikus finomságok, mint pasztellszínű szemhéjzselé, gyöngyök, sminkceruzával felrajzolt szívecskék, glitter, vagy akár masnik a hajban.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Selkie ™ (@selkie) által megosztott bejegyzés

Ha utóbbira szavazunk, a fodrászok azt ajánlják, picit rendetlenebb, kócos hatást vállaljunk be, de ennek ellenére jó pár kacér verziót láthatunk már hírességek precízen fésült hajában is.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Erin Ayanian Monroe (@erinayanianmonroe) által megosztott bejegyzés

Fotó: Getty Images