Így sminkelj barna szemhez

2023. július 03.
A barna szem a leggyakoribb a bolygón, és természetesen jóval többet is elbírnak pusztán a lágy, földszíneket idéző szemceruzáknál és szemhéjpúdereknél. Nézzük, hogyan sminkeljünk, ha barna a szemünk és valami újat próbálnánk ki idén nyáron.
barna-szem-smink

A Medical Optical felmérése szerint a világ lakosságának mintegy 55-79 %-a sorolható a barna szeműek táborába, vagyis a túlnyomó többség.

A sminkes szakemberek évek óta azt vizsgálják, és hirdetik, hogy melyik szemszínnek, -árnyalatnak milyen szépségápolási technikák a legkedvezőbbek, így lassan azért már tisztul a kép, hogy igenis elléphetünk a szimpla fekete szemceruza, barnás földszínű szemsatír kettősétől.

„A barna szem melegségét tovább lehet fokozni, ha a padlizsánszín megjelenik a szempillatöveknél. Élénkséget és erőt lehet kölcsönözni a tekintetünknek, ha a további árnyékolást vörösbor és lazac árnyalattal vadítjuk. Fontos, hogy a szempillaspirál extra fekete legyen, hogy a szem amúgy is mély tónusú íriszétől eltérjen. A barna szemű hölgyekhez sokszor párosul barna hajszín, így remekül passzol nekik a mostanság nagyon trendi bordó rúzsszín is.” – írta a témában Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója, egy a barna szemszínnek legelőnyösebb sminkek kapcsán,.

A legtöbb nemzetközi szakértői tippben is változatos a színskála ajánlat a barna szemű nőknek. Leginkább a metál, lila, zöld, kék és persze a földszínek bukkannak fel. Mi most 3 olyan egyszerű, de a barna szem esetében kifejezetten látványos sminkajánlatot mutatunk, amelyet idén nyáron mindenképp érdemes a sminktáskánkba bepakolni!

3 egyszerű technika a barna szem kiemelésére

1. Kék ceruza a vízvonalon

Ez az opció minden barna szemhez tökéletes. Főként akkor telitalálat, ha a bőrünk alaptónusa sárgás, mert a kékes szín nagyon szép kontrasztot ad így, sokkal markánsabb és feltűnőbb lesz, mint bármely más kombinációval.

2. Arany kiemelés

Vigyünk fel egy kis highlightert viszünk fel a szemzugba, az mindig ragyogóbbá teszi a teljes arcot. A barna szemek esetében a legelőnyösebb highlighter árnyalat az arany-bronzos hatású, amely különösen nyáron szuper választás. Tényleg beragyogja az egész arcot kis területen alkalmazva is, világosabb, frissebb és éberebb összes hatást kelt.

3. Barna szemceruza

Megéri beruházni egy, a szemszínünkkel megegyező, vagy ahhoz árnyalatban nagyon közel álló alap szemceruzára. A szempillák tövét precízen kihúzva applikátorral vagy satírozó szemhéjecsettel kicsit dolgozzuk össze a szemhéj felületén, kifelé a szem széle felé meghosszabbítva a vonalat. Sokkal természetesebb és kevésbé intenzív, mintha a „tipikus fekete szemceruzával” tennénk mindezt.

Ha további élénk színt vetnénk be barna szeműként, de a kéknél tovább mennénk, érdemes lehet egy fukszia szemhéjpúderben vagy szemceruzában is gondolkodnunk.
„A fukszia az élénk szemszíneket, köztük az aranybarnát” bolondítja tovább egy kis frivol fricskával. A fukszia rokon színeivel párosítva – piros, narancs – az egész arcra felkerülhet, így biztosra vehetjük a feltűnést” – ad egy további tanácsot a bevállalósabbaknak Páll Adrienn.

Forrás: MarieClaire.es