Ezek a tökéletes hajak és sminkek nyárra

2023. július 13.
Színpompás és trendi hajat szeretnél? A Marie Claire két szépségszakértőt is megkérdezett a témában, akik néhány tippel segítenek abban, hogy idén nyáron biztosan tökéletes hajad és sminked legyen.
hajak-sminkek-nyarra

Az új szépségtrendek csodás nyarat ígérnek. A kifutókon látott sminkek és frizurák megvalósításához Páll Adrienn, a New School of Makeup alapítója, és Ternyák Kata, az Imagine fodrásszalon tulajdonosa ad profi tippeket.

A bőr mint festővászon

Az indiai tavaszköszöntő ünnep, a színek fesztiváljának is nevezett holi inspirálta az új szépségtrendek egyik legizgalmasabb irányzatát. A vibráló festékporok a pirosítókban és a highlighterekben köszönnek vissza.

Backstage-tipp
Átültethetjük a hétköznapokba az ünnep színkavalkádját, ha a pirosítónkat vagy a highlighterünket élénkebbre cseréljük. „A megszokottnál szélesebb ívben tegyük a járomcsontunkra a festéket, amelyet a szemhéjunkra és a halántékunkra is felvezethetünk – intenzitástól függően” – magyarázza Páll Adrienn.

Szofisztikált ecsetvonások

Kevésbé drámai, ám annál romantikusabb, a hétköznapokban is hordható változatban tűnt fel a kifutókon a füstös szem.

@taniellejaimua

A hooded eye loves a Smokey moment! They just open up the eyes ans all you need is three products – Brown pencil as a base, your bronzer to set ans diffuse, a brown gel liner for the water lines (don’t have to use) #makeup #hoodedeyes #grwm

♬ About Damn Time – Lizzo

Backstage-tipp
A finomság titka, hogy az ébenfeketét a barna árnyalataira cseréljük. „Krémes ceruzával készítsünk kontúrt a szemünk köré, majd puhítsuk el egy ecsettel – javasolja a sminkmester. – Ügyeljünk rá, hogy jól bedolgozzuk a festéket a szempillák tövébe. A ceruzára egy hasonló árnyalatú, matt szemhéjfesték kerüljön, amelyet körkörösen, de cicás formára nyújtva is elsatírozhatunk.”

Keverd újra!

A piros rúzs minden évben terítéken van – a csillogótól a matt hatásúig. Most az intenzív árnyalatoké lesz a főszerep: mandarin- és korallpiros, tűzvörös és fukszia.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

C H E R W E B B (@cherwebbmakeup) által megosztott bejegyzés

Backstage-tipp:
Pál Adrienn szerint a tartós ajakrúzs titka az alapos építkezés: „Az előkészítéshez használjunk ajakradírt és primert, majd egy piros szájceruzával satírozzuk be a szánkat. Minderre jöjjön egy (akár többféle árnyalatból kikevert) matt rúzs, amely a színintenzitást fogja adni. Ha csillogásra vágyunk, az ajakfény, még mattabb hatásért pedig egy kevés áttetsző púder után nyúljunk.”

Pop art

Geometrikus minták és olyan vidám színek, mint a mentazöld, a babakék, a korallpiros és az orgonalila. A hatvanas évek népszerű művészeti irányzátát idéző sminkek garantáltan jókedvre derítenek.

@katiefarhood

💥‼️💥 #makeuptutorial#makeup#popart#popartmakeup#halloweenmakeup#halloweenmakeuptutorial#halloweencostume#halloweencostumeideas#fyp#tutorial

♬ original sound – sofiadivene

Backstage-tipp
„A szemünk kiemeléséhez egy gélállagú, erősen pigmentált szemhéjfestéket válasszunk, és ecsettel rajzoljuk meg az alakzatot – mondja a sminkmester. – Ajkunkra keressük meg a szemfesték komplementer színét: a menta remek párost alkot a korallal.”

Bad hair day

Természetes hullámok, kócos tincsek, mintha csak most keltünk volna ki az ágyból. Amennyiben reggelente csupán pár percet szeretnénk foglalkozni a frizuránkkal, ez lesz a kedvenc szépségtrendünk.

@ellenforssen_

hänger inte med själv riktigt men ja #foryou #hairstyles #badhairday

♬ YONCÉ x BIG POPPA BABY Q – Baby Q💖

Backstage-tipp:
„A kissé zilált hatást már a hajvágással is elősegíthetjük – magyarázza Ternyák Kata. – A hullámok elkészítéséhez pedig bevethetünk egy hajsütővasat, de fontos, hogy ne loknis, hanem elnyújtott hullámokat készítsünk. A tincsek végét már ne göndörítsük, ugyanis ezzel biztosítjuk a haj természetes esését.”

Marcell-hullám

A vízhullám szebbnél szebb változatait láthattuk a közelmúltban a kifutókon. A klasszikus stílus készítését jobb, ha szakértőre bízzuk, megalkotása nem gyerekjáték.

@summerannelee

How to get a marcel wave in 1932! #hairhistory #fashionhistory #vintagefashion #1930s #1920s #marcelwaves #marcelwave

♬ Lofi nostalgic old music box(833007) – NARU

Backstage-tipp:
„A hullámot vizesen, a göndör fürtök kezelésére ajánlott hajformázó felvitele után szoktam befésülni, majd rögzítem egy csipesszel – fejti ki a mesterfodrász. – A hajat ezután természetes hővel, búrában vagy diffúzorral szárítom meg. Végül lakkal fixálom és hajfénnyel fokozom a frizura csillogását.”

Szöveg: Dóczy Júlia Fotó: Getty Images

Ez a cikk a Marie Claire korábbi lapszámában is megjelent.