Ezek az extrém őszi sminktrendek a legfelkapottabbak

2023. szeptember 01.
Az idei őszi szezon nem szerénykedik, hangsúlyos, izgalmas újdonságokat tartogat, egészen a végletekig elmenve. Következnek a feltuningolt szempillák, a füstös, csillogó szemsmink és a vámpírszerű ajkak.

Ami a sminktrendeket illeti, a nyári szezonban mindig a kevesebb több – szeretjük a világosabb alapozókat, és a kevés szemfestéket, sőt, akár semennyit sem… Amint beköszönt azonban az ősz, az évszakváltás magával hozza a merészebb sminkes választásokat. Itt már nem befolyásoló tényező a kánikula, a smink lecsúszása sem fenyeget a városi hőségben, vagy a medenceparti „bombák” ugrásakor.

A zsúfolt nyári program után, az őszi rutin beálltával itt a remek alkalom arra, hogy új színeket, új termékeket próbáljunk ki, vagy akár, hogy új technikákat sajátítsunk el a napi sminktrükkök terén. 2023 őszén itt az alkalom, hogy megismerkedjünk a smink izgalmasabb és kísérletezőbb formáival, és hogy ne csak a divatbemutatókon, show-műsorokban csodáljuk őket, hanem akár a hétköznapjainkba is beépítsük a nekünk tetsző elemeket.

Az idei szezon fő trendjei egészen a végletekig mennek el: a feltuningolt szempilláktól és a füstös szemsmink csillogó újraálmodásától és vámpírszerű ajkakig.

Összeszedtük a 2023-as őszi legnagyobb sminktrendeket, amelyeket te is simán kipróbálhatsz, feltéve, ha mered.

1. Sötét aura szemek

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jodie Turner-Smith (@jodiesmith) által megosztott bejegyzés

„Az aura körmök a nyár slágere voltak” – mondja Jeanine Lobell sminkes, aki így idén ősszel arra számít, hogy a dupla színű színű trend bekerül a szemsminkünkbe. Azt jósolja, a sötét auraszínek népszerűsége fog megugrani, így például a „feltűnő ezüst-fekete vagy akár sötétkék-világoskék kombinációk”. A technikai kivitelezés meglepően egyszerű: vigyünk fel egy sötétebb, fényes árnyalatot a szemhéjunkra egészen a külső szemvégünkig eldolgozva a halánték felé, a szempillavonalon és az alsó szempillasor tövénél. Ezt követően vigyünk fel egy világosabb, szintén csillogó árnyalatot a szemhéj közepére, ezzel létrehozva egyfajta fényudvar hatást.

2. Vérvörösben izzó ajkak

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Olivia Rodrigo (@oliviarodrigo) által megosztott bejegyzés

Olivia Rodrigo hivatalosan is a „vámpírok” korszakában él, a több mint 33 millió követővel rendelkező amerikai szupersztár pedig a Vampire című dalához méltó vérvörös rúzsban nyitja meg az őszt. A nyár korallvörös fukszia rúzsai és Olivia nyomában mi is elővehetjük az ősz kedvenc sötétvörös árnyalatait, a vámpírfilmek vérvöröseit idéző pirosakat, élénk, bogyós színű ajaklakkokat…

3. Pókszempillák

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Zendaya (@zendaya) által megosztott bejegyzés


A szépségpiacon kapható legizgalmasabb új szempillaspirálokban egy közös mindenképp van idén. A póklábszerűen elnyújtott, extrém hatás. Úgy tervezték őket, hogy minden eddiginél nagyobb volument adjanak a szempilláinknak, miközben a fejlesztő többsége nagyon odafigyelt a természetes hatású, hosszabbító formulákra is. Vagyis egy dologgal biztosan nem lövünk mellé idén, ha a vastagabb, merészebb és még pókosabb szempillákra szavazunk!

Forrás: Nylon.com Fotó: Getty Images