Profi tippek egy ragyogó őszi sminkhez

2020. október 16.
Az őszi hideg idő beköszöntével lassan itt az ideje elengednünk a nyarat, a meleg, hosszú nappalokat, a langyos szellőt és a zöldellő természetet. A napbarnított, ragyogó arcbőrünknek azonban még nem kell búcsút intenünk, néhány hétig még élvezhetjük napcsókolta orcáink és napszítta fürtjeink csillogását.

A hidegebb évszakokban is mindannyian szeretnénk megőrizni a nyári, meleg napsugarak eredményezte lágy, bronzos bőrszínünket, amelyet néhány tanács megfogadásával tovább élvezhetünk orcánkon. Mindehhez ezúttal Szabó Doris, az Avon sminkmestere nyújt némi extra segítséget, aki néhány tippel készült nekünk, hogy kiemelhessük bőrünk napcsókolta színét, és beragyoghassuk az őszi hónapokat is.

őszi sminktippek ragyogó bőr

A tökéletes smink elkészítéséhez – nulladik lépésként – elengedhetetlen bőrünk megfelelő előkészítése, amelyhez a szakértő a primereket ajánlja. A szárazságra hajlamos bőrűeknek a hűvös időben kiemelt figyelmet kell fordítaniuk arcuk hidratálásra, ehhez érdemes a zsírosabb, fényesedésre hajlamos bőrre való mattító primert választaniuk. Azon felül, hogy ezek a primerek szép és egészséges bőrképet eredményeznek, meghosszabbítják sminkünk tartósságát, illetve kiemelik bőrünk bronzos ragyogását, támogatják egészséges, napcsókolta színének megőrzését.

Kattints tovább!

Az előkészítés után következhet az alapozás és arcsminkünk elkészítése, amely során fényes és szatén árnyalatokban pompázó termékekkel szépen kiemelhetjük bőrünk barnaságát és ragyogását. Használjunk könnyed fedésű alapozót, vagy BB krémet bőrhibáink eltűntetéséhez, hiszen ezeken átsejlik bőrünk természetes, napbarnított fénye. Ehhez érdemes olyan alapozót választanunk, amely könnyedtől közepesig terjedő fedéssel egységes bőrképet kölcsönöz arcunknak, és SPF 50-nel védi bőrünket az őszi napsugarak káros hatásaitól.őszi sminktippek

Alapozás után válasszunk lágy fényű bronzosítót, illetve részesítsük előnyben a krémes highlightereket, hiszen ezek emelik ki legszebben napcsókolta bőrünk finom fényeit. Arccsontunk kihangsúlyozására ma már rengetegféle highlightert, köztük zselés, könnyen felvihető termékeket bevethetünk, akár bronzos csillogásúakat is. Ezekkel nagyon szépen felfrissíthetjük az őszi sminkünket.

Láttad már?

A szemsminkünket tekintve is az aranyló fényű, bronzosabb, barnásabb árnyalatokat részesíti előnyben ebben az időszakban a szakértő, hiszen a meleg tónusok arcunkon és szemhéjunkon nagyon szépen harmonizálnak egymással. „A barna aranyló árnyalatai gyönyörűen mutatnak a napcsókolta bőr bronzos fényeivel, és magukban hordozzák az ősz csodás színeinek hangulatát” – teszi hozzá Szabó Doris.

Bronzos sminkünket pedig kiegészíthetjük az ősz örök klasszikusával, egy bordó rúzzsal, amellyel a bogyós gyümölcsök hangulatát is visszaidézhetjük ajkainkon, ezzel igazán tündöklő sminket alkotva.

Fotó: Getty Images