4 tartós sminktermék, ami bírni fogja az arcodon a nyári melegben

2022. május 19.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője elárulja, mi az a 4 sminktermék, amire érdemes fókuszálnod nyáron.

Minden nyáron felmerül annak a problémája, hogy milyen smink az, ami bírja a meleget, az izzadást és a bőr extra faggyútermelését. Sokszor a komfortérzetünk is azt diktálja, hogy inkább ne tegyünk magunkra semmit, mert minden valahogy nehéz érzetű, ráadásul rövid idő alatt foltossá, maszatossá válik az arcunkon. Arról nem is beszélve, hogy a vastag smink blokkolja a bőrünk hűtő és méregtelenítő funkcióját. Közben meg mennyire jó lenne a hőségben is valami külcsínyt bevetni, ugye?

smink-nyar-tartos Fotó: Jámbor Zsófia Photography, Modell: Csordás Cintia /Avantage Models, Smink: Kis Veronika Edit, Haj: Fehér Krisztina

Bevallom őszintén, a tradicionálisnak számító „sminkapplikációt” én is mellőzöm magamon a forró hónapokban. Nem esik jól az alapozó, sem az azt fixáló púder, és a több rétegben felvitt erős eyeshadow sem. Szeretem viszont az úgynevezett fókuszsminkeket, melyek az arc egyik területét emelik csak ki, ezáltal egy nagyon szép, letisztult minimál hatást eredményeznek. Ezeket a lookokat csakis víz- és dörzsálló termékekkel érdemes elkészíteni, így garantált a tartósság. 

Nézzük, mik ezek a termékek!

Bőrfókusz

smink-nyar-tartos

Fotó: Jámbor Zsófia Photography, Modell: Csordás Cintia / Avantage Models, Smink: Kis Veronika Edit, Haj: Fehér Krisztina

Alapozó helyett használjunk SPF-fel ellátott BB krémet vagy színezett hidratáló tejet, melybe bele van építve a faggyúkontroláló. Ezek a termékek fedést is adnak a bőrnek, ugyanakkor gyorsan felszívódnak, és nem olvadnak le az arcról.

Szájfókuszsmink-nyar-tartos

Fotó: Jámbor Zsófia Photography, Modell: Nagy Fanni – Trendattack, Smink: Takács Bernadett, Haj: Lencsés Dóra

Legnagyobb örömömre egyre több tartós szájfényrúzs érhető el a piacon. Ezeknek a kétkomponensű termékeknek az egyik része a színért, a másik része a fényért felelős. Szájceruzát nem kell hozzá használni, az applikátorával gyönyörűen lehet kontúrozni is. Amennyiben vágysz pirosítóra is, a legegyszerűbb ezzel a rúzzsal a kezedről egy csipetnyit a pirosító ecsetre kenni, és beledolgozni az orcába. Így a pirosító is csókállóvá válik.

Szemfókuszsmink-nyar-tartos

Fotó: Jámbor Zsófia Photography, Modell: Fouraev Anasztázia, Smink: Visontai Tímea, Haj: Lencsés Dóra

Ha a szemünkre helyezzük a fókuszpontot, akkor fontos, hogy gélállagú, vízálló szemhéjfestéket használjunk. Ennek a felvitele nehezebb, mint ha porállagú lenne, mert hamar szárad, és utána már nem lehet satírozni. Cserébe nem fog összeállni a szemhéjadon.

Használjunk vízálló tust, amit nem kell semmi egyébbel kiegészíteni, csak egy szintén vízálló szempillaspirállal. A tus nemcsak a szemhéjon, de a vízvonalban is rendkívül tartós tud lenni, nem úgy, mint egy szemceruza.

Olvass tovább!