Irodai szépségkedvencek, amikről nem érdemes lemondani

2023. szeptember 18.
Sokan egy-egy bevált ajakápolóval és mini kézkrémmel is elvagyunk, de egyre többen komplett nappali szépségtárral érkeznek az irodába. Lássuk, mi mindenre lehet valóban szükségünk nappali utógondoskodás- és szépségápolás-fronton!

Az „irodai szépségeszközök” tárháza egyre szélesebb skálán mozog napjainkban, és persze függ a személyiségünktől, bevált szépségrutinunktól, ahogyan a táskánk nagyságától, a munkánktól vagy az irodai környezettől egyaránt, az biztos, van miből válogatni, ha a külsőnk munkaidő alatti felfrissítéséről vagy a sminkünk karbantartásáról, javításáról van szó.

Több munka, több szépségkellék?

Az irodai munkát végző nők évente átlagosan 2000-2500 órát (ha nem többet) töltenek a munkahelyünkön. Az egymást követő meetingek, prezentációk és üzleti ebédek közepette azonban nehéz mindig a topon lenni. A laptop és a telefon mellett legalább annyira fontos lehet néhány szépségápolási termék a kezünk ügyében, ha egy kis önbizalomnövelő felfrissülésre vágyunk.

Permetezz

@elaydiax

Affordable and super accessible. Available on every watsons stores! Also yung scent nya amoy nakakafresh 🥺🥺 #luxeorganix #luxeorganixultrafinemist #luxeorganixantipollutionfacemist #luxeorganixph #watsonsph #foryou #fy #fyp #facemist

♬ Ditto – NewJeans

Az irodai levegő könnyen kiszáríthatja az arcbőröd, ezért egy hidratáló, natúr arcpermet remek módja annak, hogy a bőrödet puhán és hidratáltan tartsa, miközben egy kis ébresztőt is ad, ha épp arra van szükséged. Néhány spricc, és a gyors felüdülés garantált. Az illatokkal is játszhatsz, ha például levendulásat választasz, azzal nemcsak felfrissülsz, de meg az idegeidet is megnyugtatod.

Masszírozz

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FOREO (@foreo_official) által megosztott bejegyzés

A hosszú munkanapok és az állandó koncentráció hamar kifárasztja a legelszántabb „girlboss-t is”. A fáradt, karikás szemeket azonban könnyedén leküzdhetjük egy gyors szem környéki masszázzsal. Ha az ujjaid már kivannak a klaviatúrától, jöhet egy kis extra, „gépi” segítség. A Foreo Iris 2 például már egy perc alatt kisimítja a szemkörnyéki kontúrokat, és csökkenti a szem alatti táskákat. Kombinálhatjuk a masszázst szemkörnyékápoló krémmel is, ha látványosabb eredményt szeretnénk.

Rúzsozz

@amandasperoni

Long lasting lip combo for the office! 8:30am seems to be a very popular time in the parking lot haha but we got through it! 🌸💗 #longlastinglipsticks #mauvelipcombo #maybellinelipsticks #easyofficelook

♬ original sound – Amanda Speroni

Hányszor fordult már elő, hogy hirtelen, előzetes értesítés nélkül kellett bekapcsolódnod egy meetingbe? A pillanatnyi pánik elűzésében segíthet, ha kéznél van egy zoombiztos, színben hozzád passzoló, könnyen felvihető rúzs, amit akár pirosítóként is használhatsz. Egy szép, természetes árnyalat azonnal feldobja a kedved, és üde színfoltot ad a megjelenésednek.

Mattíts

@rachelrigler

blotting paper bbs 👏🏻

♬ original sound – Rachel Rigler

Az egyetlen dolog, aminek ragyognia kell az irodában, az a kiváló munkateljesítményed, nem pedig az arcod. Ha tehát azon kapod magad, hogy délben már fénylik a homlokod szerezz be egy mattító kendő csomagot, amit bármikor bevethetsz a nap során!

Krémezz

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

NIVEA (@nivea) által megosztott bejegyzés

A gyakori mosdószünetek, a teáscsésze elmosogatása, a légkondicionáló – mindezek könnyen kiszárítják a bőrödet, beleértve a kezedet is, ezért fontos, hogy legyen a fiókodban egy tápláló kézkrém, amit napközben néhányszor felkenhetsz. Az ápolt megjelenés nem áll meg az arcnál, figyelj oda a kezeidre is!

További opciók

Ha nem állnál meg itt, vagy éppen saját kis szekrényed, netán méretes tote baged van, akkor tényleg nem érdemes kispórolnod semmit sem a munkahelyeden töltött idő alatt a bevált kedvenceid közül. Jöhetnek az arcbőrtisztító kendők, ha az arcod frissítenéd fel, a sokak szerint kihalófélben lévő kis zsebtükrök a smink vagy hajkorrekcióhoz, ahogyan a mini parfümök vagy a hangulatjavító enteriőr illatosítók. A maximalistáknak pedig nem is lehet megállás néhány tartalék hajgumis, hajcsatos, kisméretű fogkefés és fogkrémes „fakkig”.

Fotó: Getty Images