Ezt a fekete rúzst még az irodába is felkennénk a szánkra – Képekkel!

2023. szeptember 08.
A fekete rúzs nem csak csak egy halloweenre bevethető, extrém választás. Nincs rá szebb bizonyíték, mint Julia Fox, aki olyan pazarul villantott fekete ajakrúzst a sminkjében, hogy az még akár irodai viseletnek is elmenne a szemünkben.

Julia Fox öltözködési stílusát, merész outfitjeit mindennek lehet nevezni, csak nem az „office dress code” alappillérjeinek. Az amerikai színész és médiaszemélyiség legutóbbi vörös szőnyeges szettjétől és fekete rúzsától sokan félrenyelnének az állami szférában dolgozókként, vagy egy banki munkakörnyezet közös konyhájában, de azért néha akad egy-két elem Julia megjelenésében, amit mi a hétköznapokra is átültethetünk.

Julia Fox A király új ruhája történetből kiindulva a PrettyLittleThing x Naomi Campbell New York-i divatbemutatójára húzott magára egy túlméretezettt, garantáltan nyikorgós, és izzasztó viseletnek számító bőrkabátot, kispórolva alóla egy becsületes topot vagy inget, ahogyan egy értékelhető nadrágot vagy szoknyát is.

Julia Fox megmutatta, milyen a jó fekete rúzs

fekete rúzs julia fox

fekete rúzs julia fox

Helyette gyorsan felkapott egy arra heverő, súlyos, vastag nyakláncszerűséget, keresztben felapplikálva a mellkasára, mint egy jobb napokat megélt „melltartóvázat”. A Julia Fox-mértékegységben nézve nem is annyira sokkoló vörös szőnyeges megjelenés csúcspontja számunkra az ehhez választott fekete rúzs volt. Letisztult, kellemes fénnyel, hidratált ajkakkal alatta, amihez a színésznő hosszú, egyenes hajat, és izgalmas, de nem túltolt szemhéjsminket viselt – amelyből a bogyósgyümölcs-vörös, a gesztenyebarna és fagyosfehér árnyalatok egyaránt kikacsintottak.

A makeup fénypontja azonban egyértelműen a fekete rúzs volt, igaz, Julia Fox ajakformája is egészen hálás alap ehhez a merész színválasztáshoz. Karakán választás, amelyet akár egy enyhébb, nappali sminkkel néhány munkahelyen is be lehet vetni, nem csupán a halloween-bulik sötétjében. A gótikus hatás, a fekete rúzs azonban nem minden alkalomhoz nyerő, ráadásul érdemes néhány alapszabályt betartanunk.

@atosaaghakhani

I’ll now start wearing this as my everyday lip colour 😉 🖤 Gloss is ‘black widow’ from @Queencosmetics . I’ve never tried a gloss as pigmented as this.. let alone a black gloss?!! #blackgloss #blacklipgloss #blacklips #blacklipstick

♬ Art Deco – user95198783157

Íme néhány tipp, ha egy szép, kellemes látványú fekete szájfestéssel ajándékoznánk meg a környezetünket.

Fekete rúzs tippek

Mivel viseljem?
A fekete rúzs annyira merész, hogy számít, hogy mit párosítasz vele. Az alábbiakban három módszert osztunk meg a smink megjelenésének teljessé tételére, ha ezt a szemet gyönyörködtető színt szeretnéd feldobni.

Harmonikus smink
A smink többi részének sem kell „mindent vagy semmit” szituációnak lennie. A fekete rúzs remekül megy a klasszikus macskaszemmel de a mély szilvaszínű arcpír is tökéletes kombináció lehet.

Kiknek jó?
A fekete rúzs szépen mutat bármilyen arcszínen, a sápadt bőrtónustól a sötét bőrig. Óvatosan, túlzások nélkül vigyük fel, hogy ne egy jelmez részének tűnjön. Használjuk szájceruzát a szép, elegáns kontúrokért.

Hidratált ajkak
Nincs annál rosszabb, mint száraz, hámló ajkakra felvinni a rúzst vagy a szájfényt. Csak a hidratált ajkak a tökéletes alap, és a hatás is hosszabban tartó lesz. Legyen az első lépés egy hidratáló ajakbalzsam.

Forrás: Allure, fotó: Getty Images