Veszélyes lehet nyakra fújni a parfümből

2022. november 28.
Egy ausztrál szépségkutató összeállított egy izmos kis listát arról, hogy melyek a legproblémásabb szépségápolási mellényúlások. Öt beautytabu következik. 
  • Vannak olyan szépségápolási alapvetések, amiket a legtöbb nő alkalmaz, viszont egyáltalán nem tesz jót a bőrünknek.
  • Hannah English szépségszakértő szerint van legalább 5 dolog, amit minden nőnek el kéne felejtenie szépségápolás terén.
  • A szakértő tanácsait megfogadva egészségesebb, ragyogóbb lehet a bőrünk és akár a bőrproblémáink is enyhülhetnek.

Egy ausztrál szépségszakértő, Hanna English egy videós posztban összeszedte azokat a káros szokásokat, amelyeket szerinte gyakran elkövetünk a szépségápolás terén. A szakértő állítása szerint az öt toplistás tabu közül ő egyiket sem alkalmazná a szépségrutinjában – ha a helyünkben lenne. Ugyanakkor nem tagadta, hogy nagy eséllyel a legtöbb nő alkalmazza ezeket, de kizártnak tartja. Még… Lássuk, miről is kellene szerinte leszoknunk.

Néha érdemes felülvizsgálni a szépségrutinunkat. Mindig kérdezzük ki a szakértőket vagy olvassunk megfelelő, hiteles forrásból a témával kapcsolatban!

Néha érdemes felülvizsgálni a szépségrutinunkat. Mindig kérdezzük ki a témában jártas szakértőket, kozmetikusokat, kozmetológusokat, bőrgyógyászokat az általunk használt termékekről vagy olvassunk megfelelő, hiteles forrásból táplálkozó irodalmat a témával kapcsolatban!

Luffa szivacs? Nem

A napi tisztálkodás során sokaknak hűséges társa a luffa szivacs, ám Hanna English elsőként tiltaná ki a fürdőszobai szépségkedvencek közül – mondván, hogy piszkosak és valószínűleg tele vannak penészgombával. A szakértő szerint ráadásul emiatt akár kiütéseket is okozhatnak a testünkön. Szerinte tökéletes helyettesítője zuhanyzáskor a luffa szivacsnak a puszta kezünk, és mindenféleképpen érdemes lenne kidobnunk, ha lapul belőle egy-egy darab a fürdőszobánkban.

A nyakra semmiképp sem

A filmekben, könyvekben, és úgy általában bármilyen helyzetben, a parfüm permetezésének képéhez egy finoman elhajított női nyakat társítunk. „Én soha nem fújnék direktben parfümöt a nyakamra vagy a dekoltázsomra, hiszen ezek az illatok olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek fényérzékennyé teszik a bőrünket.” És hogy mi is számít ideális területnek ebből a szempontból? „Érdemes inkább a tarkónkra fújni belőle, a haj alatti részre. Csodálatos illatot áraszt és tovább is tart.”

Le a mixekkel!

Egyre általánosabb jelenség, hogy a nők a napvédőiket „praktikusan” összekeverik a sminktermékeikkel, alapozójukkal, bronzosítójukkal. Ez kifejezetten rossz lépés. Erre több ellenérvet is felsorakoztatott a szépségtudós: lemondhatunk az egyenletes fedésről, az eredmény foltos lesz, ráadásul a sminkek formulái destabilizálják a fényvédőnk hatékonyságát. A helyes lépések ilyenkor: vigyünk fel a kedvenc hidratáló termékünkből az arcunkra, majd ha beszívódott, jöhet a napvédő formula. Amikor ez is beszívódott, következhetnek a sminktermékek.

A tartósítószer-mentesség nem mindig jó dolog

„Sokan ránéznek egy termékre, és ha azt látják, hogy az tartósítószer-mentes, az gondolják, csak jót jelenthet. Tartósítószereket azért építenek be a termékek formuláiba, hogy megakadályozzák a penészesedést” – mondta el Hanna English, hozzátéve, hogy ha a vízbázisú termékben nincsen tartósítószer, akkor biztosan megpenészedik, és kiütéseket okozhat a bőrön.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hannah English (@ms_hannah_e) által megosztott bejegyzés

Kell a külön napvédő arcra

Hiába az ígéretes SPF jelzés egyre több sminkterméken, nem hagyatkozhatunk kizárólag ezekre, hiszen az arcbőrünknek sokkal több fényvédelemre van szüksége. Lehet, hogy az áll az alapozónkon, hogy SPF 30-as, vagy 50-es, de fontos szempont az is, hogy megfelelő mennyiségű fényvédelmet kell biztosítanunk, vagyis körülbelül negyed teáskanálnyi mennyiséget az arc tekintetében. Ez pedig sokkal több, mint amennyit normál esetben felviszünk az alapozóból egy átlagos alkalommal.

Forrás: Daily MailFotó: Getty Images

Olvass tovább!