Bársonyvörös és eperszőke a tél hajszínei

2023. november 09.
Szebbnél szebb árnyalatokkal dobhatjuk fel idén télen a kedvünket és egyúttal a hajunk színét. Most három kedvenc téli hajszínárnyalat következik.

Nyakunkon a tél, közelegnek a mínuszok, de van azért okunk örülni is. Egy kis forróságot és extra színparádét vihetünk ugyanis a téli szezon sokszor unalmas, szürke hétköznapjaiba, ha a hajunk színét szeretnénk kicsit téliesíteni – mégpedig egy-egy forróbb, trendi árnyalattal. A koromfekete és a jeges szőke világán túl szerencsére rengeteg mesés, izgalmas szín van, ezek közül mutatunk most 3 nagyon esélyes kedvenc téli hajszínt a 2023-as szezonból. 

Mély vörösbársony haj

Nem gondoltuk, hogy a vörös haj melegségét még lehet fokozni? Márpedig lehet, az idei téli sötét bársonyvörös hajszín a tökéletes példa erre. A legtöbb télen divatos hajszínhez hasonlóan, a gyömbéres beütésű hajszínek esetében is nagy a forgalom – sokan választják szezonálisan a téli ünnepek közeledtével. „A természetes folyamatok alapján mondhatjuk, hogy a lágy rézvöröstől az erősebb rézvörösig megy el a divat ősz tájékán, majd télre egyfajta puncsos árnyalatig meg sem állnak a trendek – ez alapján pedig máris látjuk ezt az egyértelmű irányt” – mondja Tom Smith, egy londoni hajstylist. Ha nem vagy természetes vörös, akkor se aggódj a lenövések miatt. Szakértők szerint ugyanis a mély vörösbársony árnyalat kifejezetten izgalmas egy jó kis sötétbarna, vagy a feketétől a vörösig terjedő lenövés esetén, némi természtes ombré megjelenést kölcsönözve.

Eperszőke

Nem egészen szőke, de nem is igazán vörös. Ez a csodálatos árnyalat két gyönyörű színt ötvöz, kihozva egymásból a legjobbat. A szalonban a fodrászunktól érdemes sűrű szőke melírcsíkokat kérni, majd ezekre némi puha, eperszőke tónust bónuszként. Annak érdekében, hogy biztosan meglegyen a epervöröses fény, a fodrászunknak egy rezes árnyalatot adó hajfényt is fel kell vinnie a kezelés végén. 

Vajas barna

A „meleg csoki selyem” hajszín az ősz egyik húzószíne volt, de máris újra hadrendbe sorakoztak a potenciális barna kedvencek, amelyek közül az egyik legerősebb téli trendek tűnik a vajas barna. A „meleg csoki selyemnek” a vajas barna lényegében a téliesített rokona, ahol a hangsúly a finom babylights árnyalási-festési technikán van. Itt világosabb karamell színek kerülnek előtérbe a szinte szálanként felvitt melírszínnél. A vajas hatást adó barna pedig tompítja a sötét alapok keménységét, finom, kellemes, lágyságot adva a téli hajviseletnek.

Forrás: Allure, fotó: Getty Images