Cobain-szőke lesz az ősz sláger hajszíne

2023. augusztus 25.
Kész. Többé már nem tehetünk úgy, mintha nem az előző évezred utolsó évtizedeinek retro szele nem csapna le szélvihar formájában idén ősszel. A Carrie Bradshaw sörény és Madonna Ray of Light loknijai után a '90-es évek “heroin sikk” korszakából kacsint vissza Kurt Cobain szőke haja a legtrendibb árnyalatok között.

A ’90-es évek, Jóbarátok, a Spice Girls csapat, Madonna és a Ray of Light és és még hosszasan sorolhatnánk azokat az emlékezetes pontokat, személyeket, amelyből remek inspirációs forrás válhatna és/vagy válik az idei őszre esztétikai fronton. Ennél kicsit mi mélyebbre nyúlnánk ezúttal, és a zenei vonal terén mennénk nagyon messzire, egészen Kurt Cobainig. Az amerikai zenészlegenda és a vele kapcsolatban is emlegetett „heroin sikk” ugyanis az egyik legizmosabb trendinspiráció az idei hajdivatban.

Cobain-szőke

A mintegy harmincéves, az instagramos szépségfeedeket elárasztó barna szájceruzadivaton innen, és A Carrie Bradshaw buborékdauer haján túl feltűnőben van egy szinte borzongatóan szép és motiváló új hajszínárnyalat, amelyre még a nem hajmániások és a Cobain-rajongók is felkaphatják fejüket. Egyrészt, mert nem feltétlenül gondoltuk, hogy a néhai zenész esztétikai ihletforrás lesz majd 2023-ban a hajszalonokban, vagy éppen az új hajszínárnyalatra vadászók körében a közösségi médiában, másrészt, mert maga a hajszín valóban egy vizuális öröm.

A feljövőben lévő hajszín gyökerei a néhai grunge ikon, Kurt Cobain lenszőke frizurájáig nyúlnak vissza, és ebben az adott pillanatban is London egyik legforróbb, nagy eséllyel az őszt is beragyogó hajszínének számít a brit főváros legmenőbb fodrászatának színkeverő táljaiban.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lucy Williams (@lucywilliams02) által megosztott bejegyzés

A „Cobain-szőke” minden túlzás nélkül a tökéletes átmeneti árnyalat, ha a nyár hátralévő részéből szeretnénk stílusosan átmenni a hidegebb hónapokba. „A Zoe Irwin, a Matrix szín- és trendnagykövete azt mondja, itt a melírozott tincsek helyett nagyobb, aranyszőke tincseket festenek a hajba.

A melegebb szőke árnyalatok palettájával dimenziót kölcsönöznek a hajnak, tömörebb és mozgékonyabb illúziót keltve. Ezért különösen jó választás a trendek közül, ha vékony szálú hajra keressük az igazit. Ha bejön nekünk a grunge életérzés vagy éppen stabilan rajongunk Cobain munkásságáért és frizurájáért egyaránt, komolyan érdemes megfontolni az egyébként sztárok által is kedvelt hajszínárnyalatot. Ha pedig a sokrétű viselhetősége miatt aggódunk, nem kell. Sienna Miller frizurája és Cobain-szőkéje is bizonyítja, hogy megfelelően formázva egy elegáns rendezvényre is tökéletesen megállja a helyét, akár komolyabb mennyiségű fénnyel is megtámogatva.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

The Hair Bros (@thehairbros) által megosztott bejegyzés

A Cobain-szőke a Z generáció nagy kedvence, akik hajlamosak a szőkébb árnyalatokat előtérbe helyezni a finomabb, napszítta hatás helyett. „A Cobain-szőke pörgősebb és hűvösebb, de minden korosztályban működik – elég megnéznünk Drew Barrymore, Courtney Love és Carolyn Bessette-Kennedy régi képeit ihletért” – teszi hozzá Irwin. „Mindegyikük annyira stílusosnak és könnyednek tűnik.”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Imogen Rose🌹 (@imiirose) által megosztott bejegyzés

Emellett a Cobain-szőke minden fazon és stílus esetében bevethető a szakember szerint, ráadásul kevés „karbantartást” igényel. Mi kell ennél több egy szerethető szőkéhez?

Forrás: Vogue.co.uk, fotó: Getty Images