A cseresznyés kólás hajszín a tavasz sztárja

2023. április 04.
Pont úgy néz ki, ahogyan hangzik a közösségi média egyik új kedvenc hajtrendje, a Cherry Coke hajszín. A „cseresznyés kólás” árnyalatot leginkább sötét hajon érdemes kipróbálni.
cherry-coke-haj

Lassan már tényleg nincs új a nap alatt, legfeljebb elnevezés téren. A szépségtrendekben különösen jellemző, hogy korábbi nagy kedvencekhez nyúlnak vissza egy-egy új szezonban, és egy icipici változtatással, friss, izgalmas, új elnevezéssel állítják ismét középpontba.

Idén tavasszal például egy friss, ropogós vörösnek örülhetünk, amely a népszerű cherry coke, azaz a cseresznyés kóla ízű üdítőital után kapta a nevét, az árnyalatot elnézve nagyon is találóan.

A régi-új ismerős vörös

Pár hónapja kezdtek el a közösségi médiában a szépségfanatikusok egyre nagyobb számban posztolni a Cherry Coke árnyalatról, amely a TikTokon mostanra valóságos hajszínmozgalommá nőtte ki magát. A közkedvelt üdítő nevét viselő hajszín már a kétezres évek elején is ment egy viszonylag nagyot, most pedig megújult erővel érkezett vissza. Az „új” trend egyetlen szépséghibája, hogy nem mindenkin mutat egyformán jól, a szakértők szerint a természetes sötétbarna és fekete haj esetén lehet jó választás.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jackie Serrano (@by.jackieserrano) által megosztott bejegyzés

Dögös vörös

Maga a vörös haj egyébként egyre nagyobb favorit az utóbbi években, ez az új árnyalat pedig jó eséllyel kerülhet a legnépszerűbb választások közé. De hogy pontosan milyen szín is ez? „Lényegében ez egy mély burgundi némi pirosas tónussal, amely pazarul fest egy mély, sötétbarna színű haj esetében” – mondja Sassy Medchill mesterfodrász és tréner. Ahhoz hogy egészen pontosan ilyen árnyalatot kapjunk, érdemes profi kezekre bíznunk magunkat, vagyis egy szalonban elkészíttetnünk, még ha látunk is meggyőző otthoni próbálkozásokat a világhálón. Nincs rá garancia ugyanis, hogy a mi hajszínünkön ugyanúgy teljesít egy-egy festék.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

LI Beauty Scene (@libeautyscene) által megosztott bejegyzés

Mielőtt rászánjuk magunkat, vegyük számításba azt is, hogy a vörös hajszínt a macerásabbak közé sorolják a fodrászok, ami az elérését, fenntartását illeti. Szakértők szerint akár több szalonlátogatás árán érhetjük el a kinézett árnyalatot, amit szeretnénk, ráadásul ha egyszer már megvan a szín, nem éppen könnyű megválni tőle.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Peyton Young (@peytonwhitfield) által megosztott bejegyzés

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Taisha Ortiz 💛 (@taiibeauty) által megosztott bejegyzés

Azoknak érdemes a cseresznyés kólás árnyalatot választani, akiknek nem csak az alap hajszínük megfelelő ehhez, de sokáig is terveznek a cseresznyés árnyalattal pompázni. Mindemellett érdemes beruházni egy jó minőségű színmegtartó samponra, és persze néhány kiegészítő termékre, hogy megőrizzük a hajszínünk cseresznyés vibrálását, élénkségét hosszú távon is.

Forrás: Popsugar