Tehenészlány-vörös az ősz hajszíne

2023. szeptember 12.
Cowgirl, vagyis tehenészlány-vörös haj név alatt fut az a gyönyörű, rezes beütésű árnyalat, amelyet sokan az ősz legpazarabb hajszíntrendjeként emlegetnek. Mutatunk is rá pár szép inspirációt.

2022 őszén úgy tűnt a social mediás posztok, paparazzi és vörös szőnyeges fotók alapján, hogy mindenki vörösre festette a haját, köztük olyan hírességek is, mint Emily Ratajkowski és Nicola Coughlan. A vörös volt akkor egyértelműen a szezon színe. Most, egy évvel később már biztos, hogy mindez idén sincs másképp. Csak éppen az árnyalatok skáláján mozdulunk el egy merész lépéssel a rezes színek világába, egészen az amerikai cowgirlöket idéző vörös hajszínig.

Filterrel nézhetjük meg, hogy néznénk ki a rézvörös hajjal

Az idei őszi slágerként beharangozott hajszín egy élénk rezes árnyalat, friss, és újszerű az eddigi „mezei” vörös-trendekhez képest. Kicsit karamell, kicsit barna és kicsit vörös is, ráadásul jóval tompább, mint az utóbbi években nagyot futó, fényes árnyalatok.
A cowgirl vörös haj szépségtrend természetesen a TikTokon már ezerrel tarol, a „cowgirl copper hair” trendre kell csak rákeresnünk, ha hosszú sorokban szeretnénk görgetni az inspirációs források között. Annyira forró topik állítólag az új hajszínre vadászók között, hogy már egy egy filter is létezik rá, amely azt mutatja, hogyan is néznénk ki a tehenészlány-vörös hajjal.

@bixiecolour

🧡COWGIRL COPPER🧡 Services to achieve this colour: – Tint / Permanent Colour – Root shadow / gloss – Redken acidic bond treatment – Hair cut / styling – #bixiecolour #bixiecoloureducation #fyp #jessieatbixie #copperhair #copperhaircolor #redken

♬ Let U Go – lucidbeatz

A hajszínt kialakítását érdemes profik kezére bízni, hiszen mindenkinek más az alapszíne, így az eredmények eléggé eltérőek lehetnek, és az otthoni próbálkozások végeredményét mi magunk nem fogjuk laikusan pontosan belőni.

Látványos átváltozás az ősz kedvenc vörös hajszínével

A szőkéről vörös hajra váltó tiktokerek átváltozási kifejezetten látványosak, leginkább azoknak való változás ez, akik tényleg tudják is viselni a határozott, feltűnő új hajszínt. Egy másik megfontolandó szempont a szakértők szerint, hogy a vörös haj ápolása komoly feladat. Tartsd szem előtt azt is, mielőtt belevágsz a nagy átalakításba, hogy szükséged lesz pár extra ápolási lépésre, és új hajtermékre a szépségrutinodban.

@melaniehasson

At this point, Ally and I have our own language😂 I love sharing my consultations because it can really help to show REAL behind the scenes of how we communicate and how it changes with each client. #cowgirlcopper #copperhair #lorealpro #lorealprofessionnel #livedinhairspecialist #hairtok #hairstylisttiktok

♬ original sound – Beachwaves and Balayage | NYC

„Nagyon sokféle réz tónus létezik, így nagyjából bárkinél működhet ez a trend, és nagyon sokféleképpen meg lehet csinálni” – mondta a Stylecasternek Dom Forletta New York-i fodrász. „Vannak hajfestési technikák, amelyek sokkal több vagy kevesebb elkötelezettséget igényelnek; itt az számít, hogy milyen gyakran akarsz a szalonba visszamenni festésre.” Például, ha ritkábban, kérhetsz olyan cowgirl rezes színt, amely balayage technikával beleolvad a gyökerekbe. De persze bevállalhatsz all-int is, azaz teljes árnyalatváltást a gyökerektől a hajvégekig.

@bixiecolour

Replying to @Bai what you all have been waiting for! – #bixiecolour #bixiecoloureducation #fyp #copperhair #cowgirlcopper #hairtransformation #redken #shereeatbixie

♬ original sound – ㅤflaco

Jó, ha tudod a vörös hajfestésről

A vörös gyorsan elhalványul, így a vörös hajúak számára készült speciális színkímélő sampon használata mellett is 4-6 hetente fel kell frissítened a teljes hajszínedet. A fodrászmester azt javasolja, hogy ősszel vagy télen vállaljuk be a réz hajszínt, mert „nem leszünk annyit a napon, ami általában világosítja és gyorsabban kimossa a vörös hajszínt”. Érdemes lehetőség szerint csökkenteni a hajmosások számát, és ügyelni arra, hogy szulfátmentes samponokat használjunk, amelyek színbiztosak.

Forrás: Stylecaster.com