Szépségtrendek, amiket várunk 2024-ben

2023. december 19.
Minden, ami fókuszban lesz 2024-ben, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a külsőnkből (is).
szepsegtrendek-2024

A – Aknépozitivitás

Hogy a pattanásos bőr többé nem ciki, abban a közösségi média #acnepositivity mozgalmának is nagy szerepe van – és azoknak a hírességeknek is, akik nem félnek megmutatni problémás, pattanásos, gyulladt bőrüket ezeken a platformokon. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne kellene és lehetne a pattanásos bőrt hatékonyan kezelni (például szalicilsavval, retinollal és thiamidollal), de szégyenkezésre semmi ok!

B – Balletcore

2023-at a Barbiecore, vagyis a Barbie-pink uralta, 2024 ikonjai viszont a balerinák: divatos minden, ami lágy, halvány rózsaszín, trendi a balerinakonty, a tüllselyem és a szalagok. Arcra, ajakra érdemes üdébb színt választani, a ruhánkon vagy a körmünkön jól mutat a visszafogottabb árnyalat is.

D – Detox a fejbőrnek

A fejbőr hámlasztása, frissítése egyre elterjedtebb: a szennyeződéseket, elhalt hámsejteket célzó radírozó szépségtermékek, maszkok sora látványosan gyarapszik, és kiegészül kémiai hámlasztókat tartalmazó kozmetikumokkal. Amellett, hogy eltávolítják a lerakódásokat, segíthetnek egyensúlyban tartani az olajtermelést, vagy megelőzni a száraz, hámló fejbőr problémáját. A masszírozó mozdulatok házi wellnessként sem utolsók.

E – Ellenállhatatlan ajak

A jelszó a következő szezonban a komfort: a látványos, matt rúzsok is mind könnyedebb textúrákkal jelennek meg, de aki ezeket soknak érzi, számos kényelmesen viselhető verzióból válogathat.

RAGYOGÓ: Egy csodás ajakolaj kényezteti és fénybe vonja az ajkat.

TELT: Hidratáló és dúsító hatású, krémes rúzs a megoldás.

TARTÓS: A tint és az ink típusú ajakszínezők pigmenttartalma sokáig a bőrön marad.

K – Króm körmök

2024 év egyik top trendje lesz a króm manikűr. Választhatunk krómfényű lakkot, a manikűrösnél kérhetünk speciális krómport vagy folyékony krómeffektet. Sőt, dübörög a felragasztható műkörmök, azaz a clip-on nails piaca, ezek között is találhatunk krómos verziót!

L – Lipidréteg

Barriernek, védőgátnak is hívják a bőrünk legkülső rétegét. A sejtek körüli vízzáró lipidburok feladata, hogy kizárja a káros anyagokat, és bent tartsa a nedvességet és az egyéb, a bőr számára fontos anyagokat. Ha ez a réteg meggyengül, sérül, akkor a bőr veszít üdeségéből, puhaságából, érdesebb, fakó, esetleg irritált, gyulladt lesz. Speciális barriervédő ápolókkal azonban segíthetünk helyreállítani.

O – Oxigén otthonra

A kozmetikai szalonok elképesztő hatékonyságú oxigénes kezelését (például a Geneo Retouch OxyPodot) megirigyelve az otthoni bőrápolók között is egyre több az olyan, amelyik az oxigén fiatalító erejét használja. Ami pedig a testet illeti: a hiperbár oxigénterápia során tiszta, százszázalékos oxigént lélegezhetünk be túlnyomásos kamrában. Az oxigén így a csökkent vérellátású szöveteinkbe is eljut, hatalmas löketet adva ezzel a szervezetünknek.

Ha szeretnéd a szépségábécét teljes hosszában is elolvasni, keresd a Marie Claire legfrissebb számát az újságárusoknál.

Szöveg: Rózsa Ágnes, Sütő Emese Franciska, fotó: Getty Images