Atombiztos alapozás a szilveszteri sminkhez

2023. december 29.
Szeretnéd, ha a szilveszteri partimenetben az alapozód egész éjszaka friss hatást keltene? Megnézzük, hogy mi mindenre is kell figyelnünk, ha nem szeretnénk elcsúszott, vastag, vagy leizzadt alapozással kezdeni az újévet.
alapozas-szilveszter-smink

A tökéletes szilveszteri smink problémáján kívül sokaknak külön témakör az atombiztos, egész éjszakára szóló alapozás. Nem véletlenül, ugyanis a metszően hideg szél és a bőrt kiszállító központi fűtések váltakozása – főleg, ha több bulihelyszínről is beszélünk –, kikezdi az alapozásunk frissességét, szépségét.

Ha szeretnénk az új évet nemcsak éjfélkor, hanem a hajnali órákban is üde hatású alapozással köszönteni, érdemes körültekintően kiválasztani a sminkeléshez és az alapozáshoz bevetett termékek sorát. Van, aki arra esküszik, hogy egy megfelelő, úti méretű micellás vízzel lemosva buli közben a sminket és újra felvíve az alapozót és korrektort érhető el a tökéletes megoldás, de a többség megelégszik a minőségi sminkekbe vetett hitével, bízva az ezek formulájához adagolt sokoldalú összetevők erejében, tartósságában.

Fontos a ragyogásfaktor

Ha az új évbe sugárzó bőrrel szeretnénk belépni, mindenképp olyan alapozó terméket keressünk, amely némi extra fényt, vagy gyöngyházfény hatást biztosít a bőrünknek. Persze a ragyogó arcbőr titka abban is rejlik, hogy olyan smink technikákat alkalmazzunk, amelyekkel kiemeljük a bőrünk természetes szépségét.

De mielőtt előreszaladnánk, nulladik lépésként mindenképpen a megfelelő alapról kell gondoskodunk, vagyis a megfelelően előkészített bőrállapotról. Tiszta, hidratált bőrön kezdjük a szilveszteri sminkelést, ha pedig a téli időszak kikezdte a bőrünket, akkor jöhet némi hidratáló arcpermet is bónuszként.

Primerrel ágyazzunk meg a tartósságnak

A smink alá érdemes egy bevált primert felvinni első körben, ez ugyanis segít, hogy az alapozónk hosszabb ideig fent maradjon, ráadásul az egyenletes felvitelben is látványos erővel bír. Ha a hétköznapokban nem is vagyunk a sminkecsetek barátai, egy jó minőségű alapozó ecsettel gyönyörű szép eredményt érhetünk el egyenletesség és eloszlatás terén, ezek pedig mind hozzájárulnak a sminkalap tartósságához.

A könnyű, harmatos textúrájú alapozók friss és élénkebb megjelenést kölcsönöznek, hagyják a bőr lélegezni, miközben hibátlan arcbőrt képesek varázsolni (vegyíthetjük folyékony „illuminator” termékekkel is az extra fényért).

alapozas-szilveszter-smink

További ragyogást adhatunk még azzal is, hogyha krém vagy folyékony highlightert viszünk fel az arcunk stratégiai pontjaira, többek között az arccsontokra, orrnyeregre, Cupido-ívre, illetve az orra.

alapozas-szilveszter-smink

Az alapozást végül rögzítsük fixáló púderrel, akár transzparens verzióval is, ez segít abban, hogy az alapozó és a szilveszteri smink ne kenődjön el az este folyamán. Legfontosabb lépés a végén a sminkfixáló spray, ezzel rögzíthetjük az alapozásunkat, és biztosíthatjuk az egész éjszakára szóló tartósságot. 

Fotó: Getty Images