A 3 legszebb karácsonykompatibilis sminkárnyalat

2022. december 15.
Aki még keresi a tökéletes sminket az ünnepekre, nézze meg, mit tanácsol Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője!

Ugyan a divat szezonálisan mindig kínál nekünk újabbnál újabb sminkvariációkat, mégis karácsonykor a legjobb visszanyúlni azokhoz a klasszikus árnyalatokhoz, melyek mindig csodás hatást kölcsönöznek az arcunknak. Ennek a passzentnak az az oka, hogy ezek a bizonyos színek a bőrünkben már alapból megtalálhatóak, azokat felerősítve működnek, így az összhatás garantált. Nézzük a három befutó árnyalatot karácsonyra, amit egy-egy végzősünk vizsgasminkjével illusztrálunk.

Bronz

Ez a szín kivétel nélkül, minden szemszínnel gyönyörűen mutat. A barnával monokróm hatást gyakorol, a kék vagy zöld szemeken kiemelést kölcsönöz. További előnye, hogy akár árnyékolóként, akár rúzsként is tökéletes. Nagyon sokféle bronzos szín közül lehet válogatni, így a hideg tónusú hölgyek is könnyen megtalálhatják a számukra megfelelő árnyalatot. Ilyen például a taupe bronz.

karácsonyi smink

Smink/styling: Pitts Regan – Modell: Csonka Rebeka – Haj: Lencsés Dóra – Fotó: Hajas Orsolya

Barack

Ennél az árnyalatnál üdébbet nehéz találni. Kiváló választás azoknak, akik az ünnepek előtti hajtásban teljesen kimerültek. Ez a színcsoport (baracktól a korallig) a legintenzívebben hat a sötét karikák kompenzálására is, az ajkakon pedig megunhatatlanul nőies hatást eredményez. A hab a tortán, hogy a kék és a zöld szemeket vibrálóvá varázsolják.

karácsonyi smink

Smink/styling: Lántzky Andrea – Modell: Németh Kitti – Face Model Management – Haj: Lencsés Dóra – Fotó: Jámbor Zsófia

Mályva

Ebben a színsorban (rosegold-mályva-padlizsán) garantáltan kifinomult eleganciával ragyoghatsz. Se nem hideg, se nem meleg színhőmérsékletű, így semlegességével mindenkinek jól áll. Én imádom a földszínekkel is kombinálni, hiszen ad egy olyan extra fűszert az egész arcnak, amitől a naturális jellege a sminknek ugyan megmarad, de mégis izgalmasabb lesz az összhatás. Nagyon jól működik szemhéjpúderként, de pirosítónak és rúzsnak is varázslatos.

karácsonyi smink

Smink/styling: Desztics Dóra – Modell: Szilágyi Zsófia – Face Model Management – Haj: Gál V. Edit – Fotó: Jámbor Zsófia

Nyitókép: Jámbor Zsófia

Olvasd el ezt is!