4 meghatározó sminktrend 2024-ben

2024. január 05.
A trendfigyelő radarunokon több, egyre inkább meghatározó sminkdivat is fennakadt. Következzen 4 olyan smintrend, amelyekkel nagyon sokat fogunk találkozni 2024-ben.
meghatarozo-sminktrend-2024-ben

Izgalmas vonalak

@lenkalul

what i wanted vs how it turned out: double eyeliner 🖤 AD products i used: @Maybelline New York hyper precise eyeliner @Gigibee Beauty eyeshadow palette @L’Occitane Precious Enriched Emulsion @NARS Cosmetics soft matte complete concealer @Lancôme idole mascara #makeup #eyeliner #doubleyeliner #graphicliner #makeupartist #whatiwantedvswhatigot #makeuphacks #makeuptransformation

♬ Glory Box – Portishead

Érdemes bővíteni a tusfilc, szemceruza gyűjteményünket, mert a grafikus vonalakra, szemkihúzásra épülő sminktrend egyre erőteljesebb. Feltűnő formai megoldások, izgalmas pontokon elhelyezett vastag kihúzások hívják fel a figyelmet a szemre 2024-ben. A kiemelő filceket idéző, színes, látványos megoldásokat is elbírja a trend, de a finom, dupla macskaszem is elfér az idei sminkdivatban. A vízálló folyékony szemceruzákkal könnyen formázhatunk és precízen nyilakat, vagy a végeken, de a vastag szemceruzák is emlékezeteset alkotnak, ha vaskosabb kiemelésre vágyunk.

Babás pír

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Az antik, foros szegélyes ruhás babák porcelán arcán megjelenő finom arcpírt idéző trend esetében az orcák lesznek fókuszban. Nem kell kísérletezni a felhelyezéssel, stabilan az “almákra” vigyük fel a púder, hab, vagy épp krém állagú kedvenc pirosítónkat. A babapír trend nagyon jótékony megoldás az érettebb arcon is, kifejezetten „fiatalos megjelenést biztosít, és határozottabbá teszi az arcot, mivel a pír az arc csontokat is szépen kiemeli” – mondja Patrick Ta, Los Angeles-i sminkes. Vigyázzunk, hogy ne egy kontúros, nagy plecsni legyen a végeredmény, a bohóc-hatás elkerülése érdekében mossuk el a széleket, hogy lágyabb színátmenetet hozunk létre.  

Színbomba

MILA, ITALY – SEPTEMBER 21: A model walks the runway during the Max Mara Ready to Wear Spring/Summer 2024 fashion show as part of the Milan Fashion Week on September 21, 2023 in Milan, Italy. (Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images)

Egy jó, vörös, vámpír hatású rúzs, vagy extrém, élénk szemceruza? Az idei évben egyre nagyobb divat lesz, hogy a minimálista sminkhez egy vibráló, üdítő színfoltot adunk az arc valamely pontján. A 2024-es tavaszi-nyári divatbemutatók sminkjei is ezt mutatták, vagyis, hogy az élénk színek felbukkanása az alapvetően láthatatlan alapsmink egy pontján nagyot megy idén. Helmut Lang és Max Mara modelljei például a szemükön vagy az ajkukon elhelyezett markéns színfolttal dobbantottak nagyot a kifutókon egy színfolttal jártak (arcukon).  

Ombré ajak

Nincs mese, a 90-es évek tényleg visszatértek. Legalábbis a sminkek frontján, és némi felfrissült alap hanggal. Az ombré ajak, a sötét kaontúrú ajak modernizált változata, amely évtizedekkel ezelőtt elképesztően népszerű volt, és most ugyanilyen szépen teljesít egy jó ideje a TikTokon is. Szakértők szerint az ombré ajak divathullám egész évben kitart majd. „Az egész arról szól, hogy a természetes ajakszínünket vesszük alapul, és ezt hangsúlyozzuk” – mondja Ash K Holm, Los Angeles-i sminkmester. Két árnyalatú rúzst viszünk fel ugyanabból a színcsaládból, de némileg eltérő árnyalatokat – például mélybarnát és rozsdás rózsaszínt. Ezt követően az ajkakat kontúrozással hangsúlyozza ki.  

Forrás: Allure, fotó: Getty Images