A tökéletes smink ráncos arcra

2023. november 16.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője egy egészen különleges, személyes hangvételű anyaggal jelentkezik a héten nektek. Mostani posztjában azt mutatja meg, hogy sminkeljünk negyven felett, ha már az első – sőt, sokadik – ráncok is felbukkantak az arcunkon.
smink-rancos-arcra

A mai 40-50-es kortársaim elég megosztó módon gondolkodnak az idősödés teljesen normális és életszerű nyomairól az arcon. 

Van az a tábor, aki azt gondolja, hogy a smink ráncos bőrön még inkább kihozza korosodás nyomait, vagy egyszerűen csak azt hiteti el magával, hogy erre már nincs se szükség, sem idő.  

A másik női tábor – sokuk fiatalon nem, vagy csak alig sminkelt – érzi, hogy most már valami külső tuningra van szükség ahhoz, hogy önbizalommal induljon neki a napjának. Ezért edukálja magát a témában és visel is sminket.  

A harmadik tábor nyugati mintára azt gondolja, hogy a nőiség megélése minden korban kihagyhatatlan és fontos ügy a nőknek. Büszkén és méltósággal viselik a korukat, és példát mutatva a fiatalabb generációknak, nagyon is kitalálják magukat és ezt élvezik. Ahogy mondani szoktuk: hozzák magukat. Hiszen vonzónak lenni nagyon jó dolog és ez nem kor függvénye, hanem hité. 

Mivel nekem ez a téma 52 évesen több szempontból is (anyaként, sminkesként, érett nőként) elég autentikus, ezért teljesen meggyőződéssel állíthatom, hogy a megfelelően, személyre szabottan megkomponált sminkrutin elképesztő erővel és ízlésessel tudja megmutatni az „érett korban” rejlő szépséget úgy, hogy közben akár 5-10 évet is lecsalhatunk az „évjáratunkból”.

 Páll Adrienn a smink előtt, és után

Íme a legfontosabb szempontok az érett kori sminkhez:

  1. Használjunk újgenerációs alapozót, amely felér egy arcápoló szérum erejével. Keressük a hialuronnal dúsított alapozókat, melyeknek enyhe a fedésük és a textúrájuk krémes állagú. Ugyanakkor a tradicionális kőpúderek még jobban kiemelik a papírszerűen matt bőr ráncokat, ezért kerüljük őket.
  2. Derítsük a szemkörnyékünket olyan korrektorral, mely optikai simító pigmenteket tartalmaz. Ezekkel lehet vékonyan is fedni, így nem ülnek bele a ráncokba.
  3. A szemöldökünket a hajszínünkkel hasonló színű porral, lágyan emeljük csak ki. Az erős szemöldökív keményíti a tekintetet és így öregít.
  4. A szemhéjunkon matt eyeshadow-t, vagy szemceruzát használjunk. A fémesen csillogó textúrájú szemfestékek előnytelenül hívják fel a figyelmet a szemhéjon lévő ráncokra, ernyedtségre.
  5. A szempillafestést ne hagyjuk ki, válasszunk multifunkciós spirált, ami dúsítja és emeli is a pilláinkat. Ez a két hatás automatikusan liftingelni fogja a szemünket.
  6. Pirosítsunk! Egy jól megválasztott színű krémpirosító éveket csal le az arcunkról. Keressétek a rózsás, korallos, barackos árnyalatokat.
  7. Találjuk meg az évszakunknak megfelelő rúzsszíneinket! Egy jól eltalált ajakfesték csodát képes tenni a sminkünkön keresztül a közérzetünkkel is.

Ha ez most nagyon bonyolultnak tűnik, akkor megéri szakember segítségét kérned egy sminktanácsadás keretében, ahol egy neszesszer-ellenőrzés után meg tudjátok találni a tökéletes árnyalatokat és termékeket ahhoz, hogy gyorsan, de a legszebb formádban tudd ’hozni magadat’ mindennap.

Fotó: Getty Images