A cica hajvágás lesz 2024 legnagyobb frizuradivatja

2024. január 08.
A bobmánia évek óta bebetonozta magát a legmenőbb hajvágások befutóinak listájában. 2024-ben mégsem a bob egyik típusa, hanem egy „kitty”, azaz cica hajvágás néven ismert trend lesz a legnagyobb.

A köröm és a smink trendek világában jó ideje a gasztronómia számít hangsúlyos inspirációs forrásnak, elég ha csak a latte sminkre, vagy éppen a „strawberry girl” divathullámra gondolunk. Ezzel szemben frizurák és hajvágás sok terén inkább az állatok témakör dominál mint ihletforrás. Láthatunk itt már róka (fox) vágást, vagy éppen farkas hajat (wolf cut), de a listában van a medúza (jellyfish cut) és a pillangó haj fazon is. Nem érdemes azonban hátradőlni, azzal a felkiáltással, hogy az állat inspirálta hajtrendekből nem jön több, hiszen a fodrászok vagy éppen a vendégeik tudnak még egyet csavarni, pontosabban hozzáadni az amúgy is színes és sokrétű állatos inspirációs trendlistához.

Majdnem farkas cica

A legújabb kedvenc ezúttal egy négylábú, és a fodrász szalonok világában is nagyon könnyen eladható induló, mégpedig a kitty, azaz a cica hajvágás. Nem indult szerény starttal a legújabb trendek világában. A kitty cut ugyanis 400%-os növekedést mutat a Google keresések számát elemző kimutatásokban. Ez a frizura lényegében egy 70-es évekbeli fazon újragondolt verziója, egy egészen retró hatású, bozontosabb hajvágásból merítve ihletet. A korabeli frizurákat jellemzően borotvájával igazították, hogy az ultra texturált hatást elérjék, de a cica vágás esetében ez máshogy van. A cica trend sokkal letisztultabb, egységesebb hatású, remek arckeresztezéssel, és lekerített rétegekkel. Ami pedig a hajhosszúságot illeti, jellemzően a kulcscsontig, vagy azt épphogy súroló fazon.

Az élesebb szeműeknek lehet, hogy ismerős látvány, nem véletlenül. Lényegében ez a hajvágás a farkas vágás karcsúbb, légiesebb „cica” verziója, amely összességében egy kicsit szofisztikáltabb hatasú van.

Egy biztos, kevés szexibb, kifinomultabb januári indítás volt fodrász trendek terén, és ha ennyi már meg is győzött bennünket arról, hogy 2024-ben mi is cicásítunk egyet a hajunkon, mutatunk is pár inspirációt.

Top inspirációk

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

LAURA HARRIER (@lauraharrier) által megosztott bejegyzés

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by CASS DIMICCO (@cassdimicco)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Forrás: Whowhatwear, fotó: Getty Images