Pillangó bob a szezon kedvenc haja  

2023. november 06.
 A „pillangó bob” megvetette szárnyait az idei ősszel a trendek között, és úgy fest, ha már így alakult, a telet is kivárja. Mutatunk pár inspirációt egy-egy szuper pillangó bobos hajvágáshoz.
pillango-bob

Búcsút mondanál a hosszú tincseidnek, de még nem tudod, hogy milyen frizura felé vennéd az irányt? A „pillangó bob” (angolul butterfly bob) már rengeteg híresség aktuális választása, nem véletlenül… Egyrészt kifejezetten sikkes, ráadásul sokoldalú viselet. Vörös szőnyeges, vagy utcai frizura? A pillangó bob minden alkalommal jó választás, de ennél jóval többet is tud ez a klasszikus bobot idéző, de mégis frissebb, texturált hajvágás. 

Milyen is pontosan a pillangó bob?

A sima bobok rugalmasabb, lazább változata ez. Kevésbé strukturált a szerkezete, játszik a rétegekkel és hosszúságokkal, gyönyörűen és természetesen keretezve az arcot. Zendaya és Jenna Ortega is villantott már a pillangó bobbal, és ahogyan az ő példájuk is mutatja, ha kacér, játékos és izgalmas hajat keresünk, akkor nem érdemes elmennünk mellette.

A standard bobhoz viszonyítva ez egy minimalista választás, és tényleg messze nem egy strukturált fazon. Akkor nekünk való, ha nagyobb volumenű, de nem túl időigényes  frizurára vágynak, amelynek sem a vágása, sem a fenntartása nem épp időrabló.  Márpedig a „kevés karbantartást igénylő” jelző mintha igazi húzószó lenne a hajtrendek esetében az utóbbi években. A rafinált, de mégis egyszerű frizurák között pedig hatalmasat megy a pillangó bob az idei ősz óta.   

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jenna Ortega (@jennaortega) által megosztott bejegyzés


A londoni fodrászat, a Top One szakértő fodrászai szerint ez a természetes textúrán alapuló hajvágási stílus szinte kötelező hajtrendje az idei őszi-téli szezonnak. Nagyot nem tévednek, a #butterflybob hashtag több mint 399 ezer megtekintést hozott a TikTokon, és ez a szám egyre növekszik. Rengeteg modellt is láthattunk a londoni divathét kifutóin vonulva a természetes hajszerkezetű pillangó bobbal.   

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jodie Comer (@jodiemcomer) által megosztott bejegyzés

A bob a minden

De általánosságban maga a bobfrizura sem enged a dobogós helyéből, a népszerű hajvágás a a TikTokon már az egymilliárd megtekintés fölött jár. Tökéletes választás a hangulatos őszi hónapokhoz is, ráadásul viszonylag kevés „karbantartást” igényel. Ha további szexi és idén ősszel különösen felkapott bob fazont, kattints IDE.

Forrás: Whowhatwear.co.uk , fotó: Getty Images