Egymás után vágatnak mikrofrufrut a sztárok

2024. február 05.
A mikrofrufru, más néven bébifrufru nemcsak a kifutókat hódította meg. Az utóbbi évek nagy kedvencét sorra választják hollywoodi hírességek is.
mikrofrufrut-trend

A frufru reneszánszát éli az utóbbi jó néhány évben, és meglepően sokszínű felhozatalban kísért meg bennünket. Közülük a legnépszerűbb a mikrofufru, amit még a 2021-es fellángolásakor talán kicsit meredek választásnak érezhettük sokan, de 2024-re lassan általános kedvenc lesz. Igaz, már nem számít extrém választásnak, de tény hogy még mindig a „power move” hajviseletek közé sorolják. Vagyis csak akkor vállaljuk be, ha tudjuk is viselni, a kicsit sem szerény, extra erőt és személyiséget sugalló frizurát.

Ami pedig a fazon előnyeit illeti, jó választás lehet, hogyha hosszabbítani akarjuk kicsit az arcot, vagy éppen a szemeinket szeretnék erőteljesen kiemelni. Szakértők szerint viszont a szögletes arcúaknak és a szív alakú arcúaknak sokszor jobban áll a frufru mentes frizura, így érdemes frizura appok segítségével ellenőriznünk, hogy hogyan is állna nekünk egy hasonlóan karakteres választás.

@coiffeurstory

Micro bangs can be a SLAY! ⚔️ love doing precision cuts but making them more wearable 🩷 #microbangs #microfringe #fringebangs #minibangs #wolfcut #wolfcuttutorial #bobhaircut #straighthair #thinhair #bangstutorial #technohair #parishair #coiffeur #coiffeurparis #layeredbob #razorhaircut #wolfcutlayered

♬ My Barn My Rules – MCR-T & horsegiirL

A mikrofrufru kezdete

A bébifrufru, vagyis a mikrofrufru trend története maga, az 1920-as évekig nyúlik vissza. Josephine Baker, Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn egyaránt viselt hasonlóan kurta frufrut, de a hajviselet 1990-es években is újjáéledt. Ekkor olyan popsztároknak köszönhetően bukkant fel a mikrofrufru, mint Gwen Stefani.

A pörgős éjszakai élet, a klubhangulat tökéletes kiegészítője volt, míg napjainkban az Euphoria a sztárjának, Alexa Demie-nek a hajviseleteként is friss, újra divatos választásnak számít. Itt persze nem áll meg a celeb mikrofrufru-rajongók sora. Csak hogy néhány hírességet említsünk, akik kurta mikrofrufruval nyitották meg a 2024-es évet. Zendaya, Zoë Kravitz, Kristen Stewart, míg Leighton Meester és Olivia Rodrigo már tavaly bevállalták.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Olivia Rodrigo (@oliviarodrigo) által megosztott bejegyzés

Forrás: MarieClaire.nl, fotó: Getty Images