Maffiafeleség-smink lépésről-lépésre

2024. február 20.
A mob wife, vagyis a maffiafeleség-trendről már többször is írtunk: divat, smink és manikűr téren is. A legforróbb stílus kapcsán most egy lépésről lépésre sminkrutinnal érkezünk.
maffiafeleseg-smink

Alig néhány hete robbant be a TikTokon a legújabb trend, a maffiafeleség-stílus, amely a tavaly hódító Clean Girl, tehát a természetes, letisztult megjelenés szabályait teljesen felrúgva új színt, stílust hoz divatba. Az elnagyolt, kirívó, a filmekből már jól ismert maffiózófeleségek megjelenését idéző maffiafeleség-stílust, azt hinnénk, már kellőképp kiveséztük. Esett szó a maffiafeleség-divatról, a maffiafeleség-körmökről és make-upról is, ám ezúttal konkrét sminktanácsokat mutatunk be.

Maffiafeleség-smink a csúcson

Tavaly még mindenki a minimalizmusra esküdött, a természetes megjelenés, a no-make-up lookok hódítottak mindössze egy kis csillogással fűszerezve. Most azonban itt az ideje újragondolnunk ruhatárunkat és sminktáskánk tartalmát, egy időre félre tennünk a gyenge fedésű alapozóinkat, a pasztell árnyalatú szemhéjfestékeinket, halvány, üde pirosítóinkat és színtelen szájfényeinket, és egy kicsit bevadulnunk. Károlyfi Edit, az Avon szépségszakértője az új trend kapcsán nem csak azt árulta el, hogy meglepően könnyű elkészíteni, de konkrét tanácsokat is adott az erőt és tekintélyt sugárzó „Mob wife” sminkelkészítéséhez.

A maffiafeleség-smink nem a jó kislányok trendje, a tekintélyt parancsoló stílus sokkal inkább egy nagy hatalmú maffiózófeleségre emlékeztet. A hosszú körmök, a tupírozott és a nagy volumenű frizurák erőt és feltűnő eleganciát árasztanak, amely hatást az elnagyolt, kihívó sminkek csak tovább fokozzák. A maffiafeleség-sminkek, habár feltűnőek, nem a harsány színekről szólnak, hanem a magabiztosság, a szexiség, a tartás, és a bőség sugárzásáról. Tehát mindenről, ami előkelő és nem visszafogott, ne feledjük, a finomság nem opció. Sminkünk alapjai az erős arckontúrok, a füstös szemek és a sötét nude, túlhúzott ajkak. A lényeg, hogy ne legyen tökéletes, ne legyen túlságosan „megcsinált”.

maffiafeleseg-smink

A maffiafeleség-sminkhez jól passzol egy műszőrme kabát

Legalább közepes fedésű alapozó

A maffiafeleség-smink elkészítéséhez használjunk egy legalább közepes fedésű alapozót, majd egy mélyebb barnás színű bronzosítóval és sötétebb pirosítóval kontúrozzuk és színezzük arcunkat.

Szemhéjpaletta és fekete ceruza

maffiafeleseg-smink

Ezután következik sminkünk egyik legfőbb eleme, a szemsminkünk elkészítése. Károlyfi Edit ehhez olyan szemhéjfesték-palettát ajánl, amely világosabb és egészen sötétbarna árnyalatokat is felsorakoztat. A szemünket egy fekete szemceruzával kihúzva még drámaibbá tehetjük. Húzzuk ki szemünket alul és felül is a fekete szemceruzával, és satírozzuk össze szemhéjpúderünk sötétbarna árnyalatával.

Túlhúzott ajkak

Ajakkontúrunkat kicsit túlhúzva, elnagyoltan rajzoljuk meg egy sötét nude ajakceruzával, majd töltsük ki egy enyhén világosabb, de ugyancsak sötét nude színnel szánkat. A lényeg, hogy ne legyen tökéletes, legyen maffiafeleségesen merész és dacos.

Fotó: Getty Images