2024 egyik legnagyobb szépségtrendje a maffiafeleség

2024. január 26.
Nem csillapodik a maffiaőrület, sem a filmvásznon, sem a divat és szépség világában. Amit 2021-ben az orosz gengszterfeleség irányzat elkezdett, azt idén amerikai maffiafeleség-stílus járatja csúcsra.
maffiafeleség-stilus

Dua Lipa, Taylor Swift, Hailey Bieber, Kendall Jenner, Olivia Jade és Jennifer Lopez. Hosszú azoknak a hírességeknek a sora, akik divat terén felültek a mob wife, maffiafeleség vonatra. Extra hosszú, szerényebb esetben csak derékig érő műszőrme kabátok, tűsarkú bőrcsizmák, leopárdminták a négyzeten. A régi idők maffiafilmjeit, és annak divatját megidéző outfitek sokasága bukkant fel itt-ott Hollywoodban, de már a közösségi média szépség szekciója sem maradt ki a világon végigsöprő trendből. A maffiafeleség-stílus szerencsére nem merül ki csupán az öltözékekben, sminkek terén is látványos megoldásokat láthatunk, akárhol böngészünk is a neten.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Olivia Jade (@oliviajade) által megosztott bejegyzés

A maffia ereje

Bár az utóbbi évek a „clean girl”, és hasonszőrű, letisztult, természetes megjelenést előtérbe helyező irányzatokról szólt, azért ha kicsit megerőltetjük a memóriákat, 2021-ből visszakacsint egy izmosabb orosz gengszterfeleség trend. A közösségi médiában akkoriban fellobbanó trend lényege, hogy a szépségblogger-influenszer lányok a 90-es évek orosz bűnözőinek barátnőinek jellegzetes külsejéből inspirálódva látványos smink- és frizurakombinációkkal fotózták magukat. A mostani, általános maffiafeleség-stílus egészen konkrét kereteket ad a korábbi orosz kollégájának.

Ott a 90-es évekig nyúltak vissza a feltűnő, fülledt, füstös szemeket, vastagon szempillaspirálozott pillákat, és sötétbarna ceruzával masszívan kihozott kihúzott ajkakat tálaló trendet követve.

@aliciabreuer0

I think this is my favourite makeup look to date lol, maybe im supposed to be a mob wife… #mobwifemakeup #mobwife #makeup #beauty (Products used @Armani beauty luminous silk foundation 6.5 @YSL Beauty all hours concealer MN1 @Huda Beauty pretty grunge palette @REFY cream bronzer ‘tan’ @Fenty Beauty mascara @L’Oréal Paris le khol 102 pure espresso ysl lipstick shade 14)

♬ Love In Portofino – Dalida & Raymond Lefèvre Et Son Grand Orchestre

De nézzük, hogy most 2024-ben mitől is tökéletes egy mob wife, azaz maffiafeleség smink és haj. A TikTokon 500 milliós megtekintést behúzó #mobwifeaesthetic a 80-as, 90-es évek divatjából merít. Az amerikai olasz maffiához kapcsolódó gengszterfeleségek trend erős, buja hajzatát, füstös szemsminkjét, élénkpiros ajkait és a karácsonyfadíszeket is zavarba hozó ragyogó ékszereket, kiegészítőket nem sajnálva a bátrabb idegzetűeknek ajánlják, hiszen szabad szemmel jól láthatóan nem egy klasszikus, finom kis irányzat.

A tökéletes maffiafeleség

@zeynepberdibek1

“mob wife” makeup🥀 2024’ün ilk trendini nasıl buldunuz🤭 kullandıklarım: •mac strobe cream pinklite bloom •nars natural radiant longwear fondöten deauville •kiko stick contour 201 •kiko long lasting eyeliner 16 •romand better than palette mahogany garden •l’oreal paris more than concealer 327 •pastel cream blush 49 •luis bien kaş sabitleyici •l’oreal paris panorama maskara •nyx lift&snatch brow tint pen espresso •nyx lip pencil brown •mac retro ruj •mac soft&gentle aydınlatıcı #makyaj #makyajvideoları #makeup #makeuptutorial #mobwife #mobwifeaesthetic #mobwifemakeup #trendingmakeup

♬ Love In Portofino – Dalida & Raymond Lefèvre Et Son Grand Orchestre

A füstös szemek esetében főleg az ezüstös, szürkés, barnás árnyalatok mennek, a ceruzával a kihúzásnál nem kell a tökéletességre, szofisztikáltságra törekedni, sőt. A vérvörös ajkak (vannak, akik a barna trendet követik itt is) legalább ugyanilyen jellegzetesek. A kötelező izzó vörös körömlakk szintén kötelező vizuális elem.

@christendominique

Mob Wife 🕶️🥂🧥💄Makeup Era Are you into it? I am 😍 Foundation @Polite Society Beauty Shade: Light C Giant beauty sponge #Jmdbeauty by @Jennie Dimova Concealer @Dominique Cosmetics shade: Almond Milk & Oat Milk Black beauty sponge @Araceli Beauty Liquid Contour @SHEGLAM in Soft Tan Brow Frame Pencil shade: Cool Deep Brown #dominiquecosmetics Transition Palette #dominiquecosmetics Black gel liner @elfcosmetics Black pencil liner @essence cosmetics Blush @Valentino.Beauty shade: Rosso valentino 05 Lip pencils shade: Prime fish, rent due @ONE SIZE BEAUTY Lip gloss shade: Creamer #dominiquecosmetics Sunglasses: @DEZI EYEWEAR style: Thique Coat: @Revolve #mobwifemakeup #mobwife #mobwifeaesthetic #makeup #makeuptutorial #revolveme

♬ Love In Portofino – Dalida & Raymond Lefèvre Et Son Grand Orchestre

Azért ne higgyük, hogy itt megúszhatjuk a napi szemkarikák eltüntetését vagy a bőr alapozását. Használhatunk ehhez megúszósan korrektort, majd egy matt púdert a fixáláshoz. A lényeg, hogy felejtsük el a highlightereket és úgy önmagában a ragyogást, cserébe bánjunk igen gazdagon a bronzosítókkal.

Végül pedig, ami a hajat illeti, itt minden a volumenről szól. Rugalmas esés, terjedelmes beszárítás, feltornyosuló hajviseletek azok, amik a frizura terén megadják az alaphangot a maffiafeleség trendnek.

Forrás: The Mirror, fotó: Getty Images