Kedvenc olasz ételeink maffiafeleség-stílusban

2024. február 17.
A klasszikus olasz fogások tökéletesek a maffiafeleség-stílus újabb szintre emeléséhez. Mert már nem csak az öltözködésben, sminkben vagy körömdivatban hódít a maffiafeleség-stílus.
Maffiafeleség-stílus étel
  • Ha már tudjuk, hogyan öltözzünk maffiafeleség-stílusban, itt az ideje, hogy az evéssel foglalkozzunk.
  • Jól megfigyeltük, mit és hogyan főz Carmela a Maffiózókban?
  • Egy sor olasz kedvencünk tökéletesen illik a maffiafeleség-stílusú étkezésbe.

Az a jó a maffiafeleség-stílusban, hogy bár roppant cizelláltnak tűnik, valójában a lényeg az, hogy minél kisebb energiabefektetéssel érjünk el minél nagyobb hatást. Ez nem csak az öltözködésre igaz, hanem a maffiafeleség-stílusú ételekre is vonatkozik.

Hogyan együnk úgy, mint egy maffiafeleség?

Az első lépés, hogy a bennünk élő maffiafeleséget előhívjuk, ha megtanulunk úgy enni, mint ők. Emlékszünk még Carmelára a Maffiózókból? Nála is világosan látszik, hogy nem a szőrme, aranylánc, haj vagy smink teszi a maffiafeleséget igazán, hanem az ételek. 

Ehhez a legegyszerűbb, ha klasszikus olasz recepteket hívunk segítségül, mint például egy paradicsomos-parmezános rizottó vagy egy pesztós gnocchi. De természetesen a tészta az, ami igazán maffiafeleség-stílusú étel lehet. Hiszen azon túl, hogy tápláló, karakteres, önmagában is megállja a helyét és a luxus is belecsempészhető. Ez mind elmondható a maffiafeleség-stílusról is. 

Maffiafeleség-stílus az ételekben

A klasszikus olasz ételek tökéletesen kifejezik mindazt, ami a maffiafeleség-stílus esszenciája

A klasszikus olasz ételek tökéletesen kifejezik mindazt, ami a maffiafeleség-stílus esszenciája

Ha szeretnénk az étkezéseinkbe csempészni egy kis maffiafeleség-stílust, mutatjuk, milyen ételeket érdemes az asztalra tennünk. 

  1. A mennyeien krémes gombás lasagne pont úgy simogatja a testünk-lelkünket, ahogy egy selyem ruha vagy prémes gallér, csakis maffiafeleség-stílusban.
  2. Ha maffiafeleség-stílus, nem maradhat el Szicília kedvenc tésztája, a pasta alla norma sem, mindenképp próbáljuk ki!
  3. Igazi különlegesség az olasz paradicsomos pite mézzel és kakukkfűvel, karakteres és nem lehet nem észrevenni, ha az asztalra tesszük. 
  4. A legfinomabb olasz tészta sokak szerint az Alfredo, amit otthon is elkészíthetünk, és ha az asztalhoz ülünk, maffiafeleségnek érezhetjük magunkat. Igazi hétköznapi luxus.
  5. A garnélás-paradicsomos tészta tökéletesen kifejezi a maffiafeleség-stílus sava-borsát. Karakteresség, luxus és látvány egy fogásban.

Fotó: HBO, Unsplash