Baby botox, a természetesebb hatásért

2024. február 21.
Egyre népszerűbb a hírességek körében is a baby botox. A természetesebb eredményeket adó, kisebb adaggal dolgozó metódussal, amelyre állítólag Meghan Markle irányította rá a figyelmet pár éve, egyre több 20-as, 30-as éveiben járó nő él.
baby-botox

Úgy fest, 2024-re sem szűnik a botox népszerűsége, sőt. A ránctalanításban az egyik legnépszerűbb megoldásnak számító injekciókat azonban most már enyhébb verzióban, és sokkal természetesebb formában vetik be. Nők ezrei eddig azért idegenkedtek tőle világszerte, mert túlságosan fagyos, vagy viaszbábura emlékeztető eredményt adott – igaz, cserébe tényleg szépen „leradírozza” a ráncokat. A baby botoxnak hála, mindezt most már természetesebb formában is.

Baby botox, de miért?

Természetesen az esztétikai eljárásnak semmi köze a kisbabákhoz, a baby botox név csupán arra utal, hogy kis, vagyis inkább mikrodózisokban vetik be a botulinum toxint a mélyebb redők és a kisebb ráncok enyhítéséért – nem feltétlenül a teljes kiütéséért. Ennek köszönhetően pedig elkerülhetjük a fagyott, vagy kifejezéstelen arcot. A baby botoxnál a szakemberek nem az egyes területekre fókuszálva fecskendeznek be többet, hanem kisebb mennyiséggel dolgozva, több ponton szúrnak, elkerülve ezzel az izmok teljes lefagyását.

Az eredmény pedig valóban természetesebb, a páciensek könnyebben mozgatják arcukat, mint a standard dózisok esetében. A baby botox metódus titka szakemberek szerint, hogy tényleg nagyon hígítják a szérumot, és kulcsterületeken, több ponton, nagyon megfontoltan fecskendezik be. Vagyis a hangsúly az arcizmok enyhe gyengítésén van, ahelyett, hogy konkrétan egy-egy ránc teljes kiütésére fókuszálnának.

Miért és kinek lehet jobb megoldás a baby botox?

@cassbrattart

UMMMMM IM OBSESSED thank you @Frida Beauty Bar #babybotox #botoxbeforeandafter #babybotox💉 #foreheadbotox #botoxtransformation

♬ got 2 be real – sapphire

A 20-as, 30-as éveikben lévőknek például, amennyiben elszántan keresnek valamilyen megoldást a mimikai ráncaikra (legyen az indokolt vagy nem..). Megelőző kezelésként kifejezetten népszerű, de az öregedés már látható jeleit is szépen kezelik vele. Ami pedig a fenntartó kezelések gyakoriságát illeti, míg a sima botox esetében elegendő három-négy havonta újra ellátogatni vele szakemberhez, a baby botoxnál ez gyakoribb lehet, akar 2 hónap is – növelve a költségeket.

@sararestrepom1

#botox @Cēu Te Cuida lo amo! #skincare #babybotox #facialtreatment #facial

♬ original sound – Sara Restrepo

A baby botox láthatóan egyre több híresség rajong. A népszerűségét Meghan Markle alapozta meg pár évvel ezelőtt, de egyre több híresség bukkan fel a vörös szőnyegen ránctalan, de mégsem fagyott arckifejezéssel. A közösségi média plasztikai beavatkozásokat elemző csoportjaiban, és a neves plasztikai sebészek „celeb-elemző” posztjaiban is rendre láthatunk hírességeket, akik az előtte-utána képeik alapján nagy eséllyel baby botoxszal szépülnek.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Blefaroplastia & Facelift – Deep Plane (@institutogiansante)

A baby botox sikere persze hírességektől függetlenül is óriási. Állítólag csak a TikTokon 4,3 milliárd megtekintést hozott a baby botox keresőszó, a videók alapján pedig egészen meggyőző eredményt ad…

Fotó: Getty Images