Brad Pitt 59 évesen jobban néz ki, mint valaha – Mi is utána csinálhatjuk?

2023. július 18.
Tisztára úgy tűnik a legfrissebb képek alapján, mintha a való életben is Benjamin Button lenne. De hogy csinálja Brad Pitt, hogy mindjárt 60 évesen jobban néz ki, mint valaha?
Brad Pitt 59 évesen fiatalosabb mint valaha
  • Legutóbb a brit Forma 1-es nagydíjon, Silverstone-ban mutatta meg Brad Pitt, hogy 59 évesen bőven letagadhatna legalább 10, de inkább 15 évet. 
  • Hogy lehet, hogy egy mindjárt 60 éves férfi jobban és fiatalosabban néz ki, mint a harmincas éveiben?
  • Bárki előtt ott a lehetőség, vagy kell hozzá a töméntelen mennyiségű pénz, idő és a gének, amivel Hollywood legeladhatóbb férfi sztárja rendelkezik?

Brad Pitt 2008-ban játszotta el a Benjamin Button különös élete című film főszerepét Cate Blanchett oldalán. Ebben egy olyan férfit alakított, aki visszafelé öregszik. Nem csoda, ha ez jut az eszünkbe, amikor meglátjuk a színészről készült legfrissebb fotókat. Teljesen úgy tűnik, mintha megállította, sőt, visszaforgatta volna az időt. 

De hogy csinálja Brad Pitt, hogy hatvanévesen is bőven letagadhatna 20 évet? Bárki előtt ott a lehetőség, vagy kell hozzá a töméntelen mennyiségű pénz, idő és a gének, amivel Hollywood legeladhatóbb férfi sztárja rendelkezik? Részletes elemzés következik Brad Pittről, hogy megértsük, hogyan fiatalodott öregedés helyett.

A divat

Brad Pitt mindig a jól öltözött sztárok közé tartozott. Többször is utalt rá, hogy ösztönösen válogatja a ruháit, nem stylistra bízza a stílusa kialakítását. Talán ezért is viseli teljes természetességgel azokat a darabokat, amikben a nyilvánosság előtt megjelenik. Ráadásul mindig időtlen férfi szerepmodelleket idéz meg ruhaválasztásaival. Végül is ötvenvalahány éves férfiként nem foghatunk mellé, ha egy csipet Robert Redfordot viszünk az öltözködésünkbe, ahogy Brad Pitt is gyakran teszi.

Az 59 éves Brad Pitt Silverstone-ban 2023 júliusában

Az 59 éves Brad Pitt Silverstone-ban 2023 júliusában

Például a zöld dzseki, amit a legutóbbi képeken Silverstone-ban viselt, akár Redfordé is lehetett volna. A tükröződő aviátor-napszemüveg és a melegítőnadrág tette modernné a színész megjelenését. 

Fontos az is, hogy Brad Pitt öltözéke általában visszafogott árnyalatokban játszik, ám ahogy most is a zöld pólóval és a dzsekivel, megtalálja a módját, hogy egy kis fiatalos színt vigyen az összhatásba.

Az edzés

24 évvel ezelőtt forgatták a Harcosok klubját. Azóta sem felejtettük el Brad Pitt hasizmait, ha magára a történetre már nem is emlékszünk pontosan. Sőt, olyannyira meghatározó lett az ideális férfitestet illetően, hogy a TikTokon külön hashtaggel létezik a #fightclubworkout, aminek a videóit már több mint 5,2 millióan látták. Brad Pitt ma már nem ennyire szálkás és kidolgozott izomzatú, de a mai napig sportol és feszes testét a feleannyi idős emberek is megirigyelhetik.

Brad Pitt kidolgozott izmai a tökéletes férfitest idoljává tette a színészt

Brad Pitt kidolgozott izmai a tökéletes férfitest idoljává tették a színészt

Nick Finney londoni sztáredző szerint a géneknek nagyon fontos szerepe van abban, hogy Brad Pitt ilyen jól megőrizte fizikumát 59 évesen is. „Nagyon szerencsés, mert természetes ektomorf testalkatú: vékony és alacsony és a testzsírszázaléka. Ugyanakkor az is tény, hogy rengeteget dolgozik magán.” 

Ezt nem lehet megúszni tehát. Az edző progresszív súlyzós edzést javasol. „Ez annyit tesz, hogy nagyobb súllyal kell dolgoznunk, mint előző héten tettük. Unalmas, de működik” – mondta Finney. És hogy 59 évesen is lehet ezt az edzést folytatni? „Nincs egyetlen olyan tudományos kutatás sem, ami azt javasolná, hogy ne eddzünk az ötvenes éveinkben sem. Sőt, az izmok erősítése még fontosabb, mint korábban. Viszont Brad Pitt korában már az is fontos, hogy elkerüljük a sérüléseket. Ha jól csináljuk, a súlyzós edzésnél erre kicsi az esély.”

Az arc

Brad Pittnek két olyan fegyvere van a tökéletes arcbőr megszerzésére és megőrzésére, ami a többi A-listás hírességnek hiányzik: Gwyneth Paltrow és Jennifer Aniston. Amit a színész két expárja nem tud a bőrápolásról és az öregedés megelőzéséről, azt nem is érdemes tudni. „Aniston még mindig küld nekem dolgokat. Nagyon beleásta magát a témába és megbízok benne – mondta még 2022-ben egy interjúban Brad Pitt, amikor a bőrápolásról kérdezték. – Paltrow is folyamatosan foglalkozik vele. Gyakran előfordul, hogy felhívom tanácsért, használjam-e vagy sem, szabad-e vagy sem valamit.”

Brad Pitt tökéletes arcbőrét két híres exének köszönheti

Brad Pitt tökéletes arcbőrét két híres exének köszönheti

Pitt pedig a személyes szépséggurui tanácsait arannyá változtatta. Ő lett a kismilliomodik híresség, aki elindította a saját szépségmárkáját, melynek a Le Domaine nevet adta. A kozmetikumok alapanyaga Brad Pitt imádott Provance-ából való (itt található a Chateau Miraval szőlőbirtok is, melyért ádáz csatát folytat harmadik híres exével, Angelina Jolie-val). Az öregedésgátló kozmetikumok zászlóshajója pedig egy 68 ezer forintos ránctalanító szérum, ami 99,4 százalékban természetes összetevőket tartalmaz. 

A plasztikát sem biztos, hogy megveti a szakemberek szerint Brad Pitt. „A szemhéja most kicsit kevésbé lóg, mint korábban. Ezt a műtétet egészségügyi okokból végezzük alapvetően, mivel a megereszkedett szemhéj zavarja a látást is, de a végeredmény sokkal nyitottabb tekintet, ami jelentősen fiatalít – magyarázta Dr. Ahmed El Muntasar plasztikai sebész. – Valószínűleg régebben baby botoxoltatott is a színész, de mostanában már ezzel felhagyott. Inkább az látszik, hogy megfelelő bőrtápláló készítményeket használ, amik ragyogóvá teszik a bőrét.”

A haj

Ahhoz, hogy ez a frizura így mutasson egy 59 éves férfin, Brad Pittnek kell lenni

Ahhoz, hogy ez a frizura így mutasson egy 59 éves férfin, Brad Pittnek kell lenni

Pitt mostani frizurája szaruszőke highlightokkal melírozott, rövid, borzas tüskés fazon, mint egy korona teszi teljessé a színész fiatalos megjelenését. 59 évesen azért nem minden kockázattól mentes egy ilyen hajat (és a melírt) bevállalni. Ha rosszul sül el, a mínusz húsz év helyett úgy nézünk ki, mintha egy kilencvenes évekbeli fiúbanda öregedő tagja lennénk. George Northwood sztárfodrász szerint ez a haj azért működik, mert Brad Pitt viseli. „Kell hozzá az ő bőre, csontszerkezete, az, hogy jól öltözik. Az egész csomag. Emlékeztet kicsit a Gwyneth Paltrow-korszakban viselt hajára, amikor hasonló stílusa volt.”

Ha mégis tennénk vele egy próbát, a fodrásztól a cipőfény technikával készült hajfestést kell kérnünk. „Megszárítják a hajat, levágja, beállítja a fodrász, hajlakkal rögzíti, majd bedörzsöli a szőkítőt. Így bizonyos hajszálak szőkébbek lesznek, mint mások – magyarázta a fodrász, aki azért nem javasolja, hogy mi is kipróbáljuk ezt a hajat. – Főleg, ha már ötven felett járunk. Fiatalok kísérletezzenek bátran, de idősebbeknél ha nem sikerül, elég kriminális végeredményt kaphatunk.” A hajvágást viszont kifejezetten javasolja. Remekül működik őszülő hajjal is. 

Az étrend

Mostanra már ismét teljes fényében ragyog Brad Pitt, ám néhány évvel ezelőtt még inkább aggódtunk érte, mint irigyeltük. 2017-ben, néhány hónappal Angelina Jolie-tól való válása után, nyíltan vallott alkoholfüggőségéről. „Nem lehetett folytatni, le kellett számolnom az ivással” – mondta a The New York Times-nak. Ami nem lehetett könnyű, tekintve a provance-i borászatot. 

Brad Pitt 2017-ben (balra) és 2023-ban (jobbra)

Brad Pitt 2017-ben (balra) és 2023-ban (jobbra)

Brad Pitt saját elmondása szerint mostanra átállt egy egészséges, de nem megszorító, izomépítést segítő fehérjében gazdag étrendre, aminek egy szigorúbb változatát követte, amikor a Harcosok klubjára és a Volt egyszer egy Hollywood című filmekre készült.

A csirke, brokkoli és barna rizs szerves része ennek az étrendnek. Az alkoholt matcha teára, ásványvízre és áfonyalére cserélte. „Nekem vannak a legtisztább húgyutaim Los Angelesben, arra fogadni mernék” – mondta nemrég az US magazinnak. A személyi edző is kiemelte, hogy a tápanyagokban gazdag étrend Pitt munkája. „Itt kezdődik a húsz évvel fiatalabb kinézet 59 évesen.”

Forrás: The Telegraph, fotó: Getty Images