A légiutas-kísérők szépségtitkai

2024. március 01.
A stewardess karrier sok nő számára vonzó, nőies kosztümök, kifinomult smink, és izgalmas, akár világkörüli munkautak. De vajon hogy tartják karban a bőrüket légiutas-kísérők a fedélzeti, akár 11 ezer magasságban lévő “munkahelyen”? Légiutas-kísérők szépségtitkai következnek.
legiutas-kiserok-szepsegtitkai

A légiutas-kísérők szépségtitkairól korábban is írtunk már. Az izgalmas karrier a szépségápolási praktikák és „szépségtitkok” világában mára már külön szeletet érdemel. Ma már sokakat Lady Di, Kleopátra, vagy egy-egy mai híresség szépségtitkai mellett az is érdekel, hogy a nem éppen bőrbarát fedélzeti levegőn, a sokszor fárasztó tengerentúli utak vagy éppen kontinentális, rövid repülések váltakozásában hogyan tartják frissen, ragyogó formában a bőrüket a stewardessek.

A stewardessek köztudottan mosolygós, üde képe mögött nagy eséllyel sok bevált szépségtrükk és hasznos praktika is sorakozik, amellyel a légiutas-kísérők az akár 11 ezer méteres magasságokban is képesek megőrizni bőrük szépségét.

Legutóbb az Emirates légiutas-kísérői vallottak szépségtitkaikról, akiknek a légitársaság egy egész szépségközpontot tart fent. A stewardesseik mindig kifogástalan megjelenése túlmutat a védjegyükké vált vörös rúzson. A professzionális utaskiszolgálás, vendéglátás és vészhelyzeti protokoll elsajátításán kívül ugyanis azt is megtanulják, miként fejleszthetik tökélyre a szofisztikált, makulátlan sminket és a hatékony bőrápolást.

Dubaji „szépség hub”

@emirates_hr_manager

#emirates🇦🇪 #foryou #fory #foruyoupage #vr #viral #trending #grow #account#Emiratescabincrew

♬ original sound – Emirates HR

A dubaji Emirates Beauty Hub szakemberei személyre szabott sminkelési, bőr- és hajápolási, táplálkozási, valamint életmódbeli tanácsokkal segítik a légiutas-kísérőket, akik a szépségközpontban ingyenes mesterkurzusokon és márkakollaborációkban is részt vehetnek. A legutóbbi képzést például a Dior sminkmesterei tartották, akik azon túl, hogy megosztották a résztvevőkkel a legújabb szemöldök- és pirosítótrendeket, kitértek a tökéletes smink alapjára is, vagyis az arcbőr hidratálására.

A repülőtársaság, amely március 2-án Budapesten és Szegeden tart toborzó napot, nemrégiben betekintést engedett a légiutas-kísérő csapatuk szépségtitkaiba. Következik 4 légiutas-kísérő szépségtitok, hogy a bőrünk ragyogóan egészséges, a sminkünk pedig kifogástalan maradjon, még egy több mint 10 órás repülőút során is.

  • A bőr hidratáltságának megőrzése elengedhetetlen az utaskísérők számára, amit egyrészt bőrápolási termékekkel, másrészt belső hidratációval – folyamatos folyadékbevitellel – érnek el.
  • Mielőtt felvinnék a sminket, alaposan megtisztítják arcbőrüket, majd tonizáló kozmetikumot használnak, ezt követően különböző hatóanyagú, például C- és D-vitamin- vagy hialuronsav-tartalmú szérumokat, végül pedig hidratáló és napfényvédő krémet masszíroznak a bőrükbe.
  • Sminkjüket – ami kötelező elemként az alapozót, a szempillaspirált és az „Emirates-piros” rúzst foglalja magában – mindig sminkfixáló spray-vel rögzítik.
  • Napközben időnként rózsavizet permeteznek az arcukra, ami egyszerre frissítő és nyugtató hatású.

További két bónusz szépség tipp világjáró légiutas-kísérőktől!

Le a sötét árkokkal
A sötét, fáradt szemkörnyék esetén a korrektor szinte kötelező sminkdarab a neszesszerben. Felfrissíti még a legfáradtabb arcot is: finoman építsük fel, az ujjbeggyel óvatosan felkenve, és válasszunk valóban a bőrszínünknek megfelelőt.

Folyadékpótlás a maximumon
Ez tényleg kulcsfontosságú lépés a bőr hidratáltsága érdekében, és elengedhetetlen, ha ragyogó arcbőrre vágyunk. Ha elég vizet fogyasztunk, könnyebben távoznak a méreganyagok a szervezetünkből, csökken a ráncaink mélysége és javul a bőrünk rugalmassága.

Ha tovább olvasnál a légiutas-kísérők szépségtippjeiről, olvasd el korábbi cikkünket!

Fotó: Getty Images