A stewardessek 6 zseniális szépségtrükkje

2021. július 08.
A hosszú, fárasztó tengerentúli utak, vagy éppen kontinentális, rövid repülések zsinórban? A stewardessek köztudottan mosolygós, üde képe mögött sok bevált szépségtrükk is sorakozik a jól palástolt fáradtság mellett. Néhány hasznos praktika következik, amit érdemes nekünk is ellesnünk tőlük.

1. Statment (piros) rúzsok

A légiutas-kísérőkhöz fűződő kép jellemzően egy élénk, vörös rúzzsal társul, vagy éppen vibráló lilás árnyalatokkal. A világ vezető repülési vállalatai természetesen igyekeznek a céges „outfithez” igazítani a dolgozóik sminkjét is, bizonyos társaságok dolgozóin vörös rúzsokat láthatunk, míg a lilás, pinkes színvilágot hozó más vállalatok stewardessein már többnyire bogyós, lilás árnyalatokat. Érdemes nem csak élénk, de tartós verziót választanunk, amely még a maszk alatt sem kenődik el.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emirates (@emirates) által megosztott bejegyzés

2. Hidratáló szérumok

Az arcmosás követően használjunk hidratálót, utána pedig egy intenzíven hidratáló, pórusfinomító szérumot is. A különbséget zongorázni lehet hosszabb távon, nem véletlenül fontos lépés ez a légiutas-kísérők szépségrutinjában is, akik a fedélzeten különösen ki vannak téve a bőrszárazság problémájának.

stewardess-szepseg-trukkok

3. Minőségi alapozók

A megfelelő „alapon” a smink is tovább tart és szebben mutat, ráadásul, ha minőségi darabot választunk, számos extra, nekünk fontos hatást várhatunk mindemellett tőle. Anti-aging, hozzáadott SPF, hidratáló – ami csak szem szájnak ingere.

4. Kihagyhatatlan arcpermet a frissesség érdekében

Ez a trükk tényleg kihagyhatatlan utazás, vagy éppen munkahelyi környezetben a nyári időszak alatt, egyszerűen zseniális, ha azonnali felfrissülést akarunk az arcbőrünknek biztosítani. Összetevőktől függően meseszépen hidratálhat, vagy éppen nyugtathatja is az arcbőrt.

5. Le a sötét árkokkal

A sötét, fáradt szemkörnyék esetén a korrektor szinte kötelező sminkdarab a neszesszerben. Felfrissíti még a legfáradtabb arcot is: finoman építsük fel, az ujjbeggyel óvatosan felkenve, és válasszunk valóban a bőrszínünknek megfelelőt.

6. Folyadékpótlás a maximumon

Ez tényleg kulcsfontosságú lépés a bőr hidratáltsága érdekében, és elengedhetetlen, ha ragyogó arcbőrre vágyunk. Ha elég vizet fogyasztunk, könnyebben távoznak a méreganyagok a szervezetünkből, csökken a ráncaink mélysége és javul a bőrünk rugalmassága.

Fotó: Getty Images Forrás: idiva.com

Olvass tovább!