Gendersemleges egyenruhát kaptak a brit légitársaság stewardessei

2022. október 03.
Arra törekszenek, hogy ők legyenek a legbefogadóbb légitársaság.

A brit Virgin Atlantic légitársaság mostantól engedélyezi a pilótáknak, a légiutas-kísérőknek és a földi kiszolgáló személyzet tagjainak, hogy maguk választhassanak egy élénkpiros szoknya, illetve egy kétrészes bordó egyenruha között. A cég célja az, hogy ők legyenek a legbefogadóbb légitársaság, és támogassák az emberek és az ügyfelek egyéniségét.

gendersemleges-egyenruha-legitarsasag-stewardess

A Vivienne Westwood által tervezett egyenruhák lehetővé teszik a személyzet számára, hogy olyan ruhát válasszanak, amely a legjobban reprezentálja őket nemüktől, nemi identitásuktól vagy nemi megnyilvánulásuktól függetlenül. „A korszerű nemi identitáspolitika nagyon fontos számomra. Nem bináris emberként lehetővé teszi számomra, hogy önmagam legyek a munkahelyemen, és megválaszthassam, milyen egyenruhát viselek” – mondta Jaime Forsstroem, a vállalat egyik légiutas-kísérője.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Virgin Atlantic (@virginatlantic) által megosztott bejegyzés

A Virgin Atlantic az intézkedést azzal is kiegészítette, hogy az utasok mostantól igényelhetnek az angol női, férfi vagy nem semleges névmásokkal ellátott kitűzőket is, hogy a személyzet tagjai megfelelően tudják szólítani őket. A légitársaság frissítette jegyértékesítő rendszerét is, hogy a foglalások alkalmával a nem semleges útlevéllel rendelkező ügyfeleknek is komfortos legyen a felület használata.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Virgin Atlantic (@virginatlantic) által megosztott bejegyzés

2019-ben a légitársaság már változtatott az alkalmazottaira vonatkozó szabályokon abban a tekintetben, hogy a légiutas-kísérők megválaszthatják, akarnak-e sminket viselni, avagy sem, és a közelmúltban feloldotta a látható helyen lévő tetoválásokra vonatkozó tiltást is.

Forrás: Euronews, Fotó: Virgin Atlantic

Olvass tovább!