Dopamine glam, életörömbe ágyazott sminktrend

2024. június 12.
Dopamine glam néven tartja magát a nyár vezető sminktrendjei között magát egy tavalyi kedvenc, amely a testünkben szétáradó örömöt, a mosolyra késztető önbizalmat hozza el. Következzen a kánikulaszezon legvidámabb sminkdivatja.
dopamine-glam-smink

A nyár legvidámabb sminkstílusáról már a Marie Claire tavalyi Mindfulness mellékletében is olvashattatok Rózsa Ágnes szépségszerkesztő kolléganőnk szépségrovatában, de a csupa öröm, csupa boldogság trend idén is erősen tartja magát. „A boldogsághormonként is emlegetett dopamin nevű vegyületről kapta a nevét ez az energikus dopamine glam trend, mégpedig Sir John, Beyoncé kedvenc sztársminkese keresztelte el így. Az agyban felszabaduló dopamin sok más élettani hatása mellett elégedettségérzetet, boldogságot vált ki – és a makeup artist szerint az üdítő, életteli színek olyan dopaminlöketet adhatnak, amelynek köszönhetően viselőjük magabiztosabbnak, vidámabbnak, örömtelibbnek és motiváltabbnak érezheti magát.”

Az élénksárgák, vibráló zöldek, forró narancsok, izzó pirosak és őrjítő kékek tobzódásáról szóló dopamine glamet a Vogue is nagy örömmel karolta ismét fel, Katy Perry „California Gurls” videóját behívva pozitív példaként. A színes cukorkavilág tökéletes példa a trendre, ahol a merész pír minden mennyiségben, felragasztható flitterek pedig extraként szerepelhetnek. Itt nem a sminkes technika áll középpontban, hanem a kreativitás és a színek élvezete, merész használata.

Kitartó dopamine glam  

A sminktrend lényege egyébként ugyanaz, mint a dopamine glam divatstílus esetében, az élénk, merész színek a hangulatod fokozásának és kreativitásunk kifejezésének eszközei. Az élénk árnyalatok és a játékos minták mind-mind a boldogság és az izgalom érzésének kiváltását célozzák meg. A dopamine glam sminktrendnél jöhet a sminkrutinunkba a neon szemceruza, a merész színű, csillogó szemhéjpúder (pl. Anastasia Norvina Chroma Stix színes szemceruza vagy Pat McGrath Celestial Nirvana paletta), de az Urban Decay Vice Lip Bond fényes folyékony ajakrúzsa élénk árnyalatokban addiktív lehet.

Sir John sminkes, aki Beyoncé mellett Margot Robbie-val és Zendayával is dolgozik, hangsúlyozza, hogy a dopamine glam a hagyományos, minimalista sminktől való elszakadásról és a szórakoztató, szeszélyes stílusok felkarolásáról szól. Ha a hagyományos szépségszabályokat mi is örömmel rúgnánk fel, és inspirálódnánk a dopamine glam sminktrendből, akkor kismillió poszt és videó áll rendelkezésünkre a közösségi médiában. Íme a kedvenceink közülük.

 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kritika Gill (@kritikagill) által megosztott bejegyzés

@daxtonayah

@Profusion #makeup #fyp #pridemakeup #dopamineglam

♬ Falling Back – Drake

@leelaami

Have you tried this? #dopamineglam #dopaminedressing #sirjon #fyp #howto #makeup #styletips #easymakeup #longweekend #explore #foryoupage

♬ original sound – Leela-Ami

@aiko.sao_1991

#dúo @beautycrew tocaba dar color a mis maquillajes ,y que mejor con Dopamine Glam #dopamineglammakeup #dopamineglam #dopamineglamlook #contenido #makeup #tutorialmakeup #makeupviral2023 #trendmakeup2023

♬ sonido original – aiko sao

Fotó: Getty Images