A legfontosabb tavaszi szépségújdonságok

2024. április 05.
Tavasszal sokan újult erővel és komoly célkitűzésekkel vágunk bele egy maximalista szépségápolási rutin követésébe. Megnéztük, milyen izgalmas és aktuális újdonságokat kínál a piac: következzen egy tavaszi szépségújdonság-válogatás.
tavaszi-szepsegujdonsagok

Tavasszal, pontosabban a napsütésben gazdag időszak beköszöntével megnő a frissítő és a könnyebb textúrájú szépségápolási termékek népszerűsége. Ilyenkor a gyártók célirányosan tavaszi szépségújdonságokkal jelentkeznek, nagyon sok, napvédelemmel ellátott, kevésbé nehéz érzetű, gyorsabban felszívódó arcápolók, virágillatú parfümök sokasága, és az ébredő természet színeit idéző vidám szemhéjpaletta, netán intenzív virágszíneket idéző rúzs lát napvilágot. Érkeznek a pasztellszínek is, akár körömlakkfronton is, de nem hiányoznak a rózsaszín, a barack, a világoszöld és a babakék árnyalatai sem.

A szezon változó igényeire a márkák idén is időben és jól reagáltak, rengeteg sokat ígérő vagy éppen gyönyörűséges színvilágot felvonultató tavaszi szépségújdonság mutatkozott be az utóbbi hetekben, napokban.

Bár a hideg téli hónapok után a bőrnek ilyenkor is szüksége van hidratálásra és táplálásra, a mostani tavaszi szépségújdonság-bevezetések legtöbbje könnyedebb, gyorsan felszívódó arckrém és szérum. Sokan közülük amellett, hogy segítenek megőrizni a bőr hidratáltságát anélkül, hogy nehéznek éreznénk őket, még a megfelelő fényvédelemmel is rendelkeznek. Idén tavasszal sincs hiány az SPF-védelemmel ellátott könnyű, nem zsíros formulák, például fényvédő krémek, arcpermetek, hidratálók terén.

Ami pedig a sminkeket illeti, lassan érkeznek a szintén könnyedebb, vízálló és hosszan tartó alapozók, BB-krémek és színezett hidratálók, frissítő testápolók. Illatfronton a testápolók között is a virágillat a legnépszerűbb ilyenkor, de természetesen a virágos jegyek tarolnak a parfümök esetében is.

Végigpásztáztuk az idei tavaszi szépségújdonságok sorát, és összegyűjtöttünk egy csokorra valót a szerintünk legígéretesebbek közül.

Borntostandout Dirty Heaven EDP
A Borntostandout koreai niche illat márkát 2022-ben alapította Mr. Jun Lim, hozzánk Magyarországra pedig csupán most tavasszal érkeztek meg a márka parfümkülönlegességei - rögtön egy sor csábító illattal. Jun filozófiája: \"Soha nem tökéletes. Mindig eredeti.\" - ezzel pedig tökéletes összhangban van a márka tavaszias életörömet, érzékiséget ígérő uniszex bestsellere, a Dirty Heaven is. A pézsmás, virágos illat fejjegyei között a jázmin, neroli és fehér virágok tobzódnak, a szíbét pedig a tonka bab, sáfrány, ambroxan és vanília, míg az alapját fehér pézsma, szürke borostyán alkotják.
Chanel Le Lift Pro arcpeeling
Egy igazi gyöngyszem ez a Chanel spa kabinokban kifejlesztett és az otthoni bőrrápolási rutinba könnyen beilleszthető hámlasztómester. A luxus érzetet keltő, sikkes külső mögött atombiztos hatékonyság rejlik: a professzionális archámlasztás és a dermabrázió eljárások hatását hozza az arcbőrön. Gyönyörű, felfrissült bőrt varázsol. Ha kitartóan használjuk a krémes, kényeztető, és a használat után simán leöblíthető textúrát, fényesebb, ragyogóbb arc színt kapunk. De a sornak még itt nincs vége, láthatóan csökkennek a pórusaink, finomabb, hidratált és komfortosabb lesz a bőrünk.
L\'Oréal Professionnel Metal Detox mosás előtti ápoló
A sokat ígérő újdonság a komplex, Metal Detox család tagjaként érkezik a tavaszba. Az ápoló formulájában lévő porozitás elleni technológia még azelőtt kezeli a hajat mielőtt a víznek leginkább ki lenne téve: a hajmosás előtt. 2% koncentrált Glicofiller hatóanyaggal gazdagított, amely egyszerre fejti ki hatását a hajfelszínen és a hajkéregben, meggátolva a fémrészecskéket tartalmazó víz túlzott mértékű felvételét. A hajfelszínen és a hajrost belsejében is lenyűgöző munkát végez - utóbbi esetben a haj belső szerkezetébe hatolva feltölti a hajszálakat egészen a hajkéregig. Szuper újítás, ha olyan új kedvencet keresel, amely segít véget vetni a haj töredezettségének és a festett szín elváltozásának.
HV MAGIQSKIN biorezonanciás otthoni bőrápoló eszköz
A dehidratált, fakó bőr, tág pórusok és szemkörnyéki karikák esetében igazi jolly joker. Otthon bevethető, szó szerint örök kedvenc, amely egyrészt élethosszig tartó élettartammal bír, másrészt, azonnal szépít. Gyorsan (napi 5 perc), és tényleg látványosan dolgozik, újítja meg szépen és célzottan a bőrt. A biorezonanciás készüléket elektromérnökökkel és biofizikusokkal karöltve fejlesztették ki, azok kedvence lehet, akik a magas minőség mellett tényleg látványos eredményeket keresnek, és egy szalonbeli gép otthoni verziójával, plusz a hozzá illő HV Hydro Care szérummal elköteleznék magukat a maximalista bőr- és arcápolás mellett.
MAC Studio Fix Fluid SPF 15 24HR matt alapozó
Bomba formában újult meg a márka egyik nagyágyúnak számító matt alapozója tavaszra. A 24 órán át tartó, a bőrt lélegezni hagyó alapozó új Pro Fluid Technology formulája a bőrrel együtt mozogva természetes megjelenést, kényelmes, könnyű viseletet biztosít - mindezt tökéletesen tavasz- és nyárbarát formában. Ráadásul 87% bőrápoló hatóanyagot tartalmaz, valamint SPF 15 napvédelmet, és mindemellett elkenődés-, izzadás- és páratűrő versenyző. És ha mindez még nem elég a jóból: mindemellett még olajmentes is, így az aknék és az eltömődött pórusok kapcsán sem okoz gondot.
Artistry Skin Nutrition éjszakai maszk
Ez az újdonság az esti bőrápolási rutint emeli új szintre, nem is akárhogy. Egy olyan kényeztető, tápláló extra éjszakai hidratáló réteggel, amelytől reggelre a bőr simább és egészségesebb kinézetű lesz. Akár nyolc órán át nyugtatja a bőrt, sima textúráját és finom illatát a NutriCertTM tanúsítvánnyal rendelkező partnerfarmokon termesztett levendulából, valamint a bergamottból származó illóolajokból nyeri. A maszk mindemellett teljesen vegán termék, amely biztonságos, nyomon követhető összetevőket tartalmaz.
Avon Crushed Crystals körömlakkok
Kristályfényű formulával jelentkezett körömlakk fronton az Avon. Áprilisban a trendi 3D-s csillogásért 4 új limitált kiadású, káprázatos árnyalatt jöttek ki, amelyek vastag, csíkmentes fedést nyújtanak akár már egy rétegben is. Mivel a színek tökéletesen rétegezhetők, és az összes árnyalat illik egymáshoz, könnyedén készíthetünk magunknak akár ombre manikűrt is. Vigyük fel nagyon vékony rétegben az első színt, majd vigyük fel a második színt a köröm hegyétől a köröm közepéig, majd enyhén nyomkodjuk meg egy szivaccsal, hogy a 2 árnyalat színátmenetes hatású lehessen.
Cerave Extra regeneráló kenőcs
Vannak olyan helyzetek, amikor csak egy igazi „old school”, tömény összetétel segít mindezt zseniális, hatékony összetételben (Vazelin + 3 bőrazonos ceramid + hialuronsav). Ez a szinte mindenre és mindenhova alkalmazható újdonság azonnal megnyugtatja és védi a nagyon száraz, érdes, kirepedezett bőrt, szó szerint védőréteget képez a bőrünkön. Testre, arcra, ajkakra egyaránt bevethetjük, ráadásul az egész család számára (kisbabáknak is megfelel 1 hónapos kortól).
Nivea Sun Invisible Daily Napozó Fluid FF50+
Egy könnyű fényvédő krém is bemutatkozik a márkánál, amely érzékeny bőrre is alkalmas. Az ultrakönnyű folyadék gyorsan felszívódik, nem tömíti el a pórusokat, nem ragad, nem hagy zsíros réteget és segít kiegyenlíteni a bőrtónust. Bevethetjük a strandon, de használhatjuk minden nap is, önmagában vagy smink alá. Licochalcon és a Niancinamide hatóanyagokat is tartalmaz, előbbi erős antioxidánsként működik és aktiválja a bőr saját védelmi mechanizmusát. A niancinamid mindenre kiterjedő bőrápolásról gondoskodik, küzd az öregedés jelei ellen, egészségesnek mutatja a bőrt és egységes megjelenést kölcsönöz. Tökéletes és sokoldalú tavaszi kedvenc lehet.
K by Dolce & Gabbana Intense 50 ml
A női és férfi illatduóval erősítő Dolce&Gabbana a tavasz egyik legerősebb, legdinamikusabb produkcióját hozta el nekünk az illatszektorban. Közülük is a K by Dolce & Gabbana Intense Eau de Parfum néven bemutatkozó koronás fő az, amelyet mi most középpontba állítunk az újdonságok közt. Egészen emlékezetes illatélményeket nyújtó férfias illat, egyúttal az egyik legszebb példa arra, hogy miért is szeretjük sokan a fás, fűszeres parfümöket. Egyszerre modern és elegáns, csábító illat - hibátlan kompozícióban. Olyan \"alkotás\", amit tudni kell viselni, vagyis akkor lehet nekünk az igazi, ha tényleg koronás főnek érezzük magunkat vele...
Nora Beauty Lip & Cheek arcpír és ajakszínező
Sokoldalú és elegáns sminktermék, azoknak, akik szeretik a gyors, természetes, nappali sminket. A lágy, könnyen felvihető, krémes formula kifejezetten finom, púderes állagúvá válik a bőrön, ráadásul használata könnyű, kezdő sminkeseknek, vagy a prögős életmódot folytatóknak is telitalálat. A formula mellett még egy nagy tavaszi pirospont, hogy az eredmény kifejezetten tartós. Használhatjuk a szánkon, pirosíthatjuk vele az arcot, sőt, ha igazán különleges hatásra vágyunk, a szemhéjra is felvihetjük.

Fotó: Getty Images