A legszínesebb fesztiválsminkek! Így készítsd el

2024. július 05.
A legszínesebb fesztiválsminkek a legnyerőbbek a 2024-es szezonban. Szakértő segítségével mutatunk pár tippet, hogyan is érdemes elkészíteni egy emlékezetes makeupot az idei nyári bulikra.
legszinesebb-fesztivalsminkek

Megérkezett a várva várt nyár, vége a sulinak, beindult a fesztiválszezon és a felejthetetlen nyáresti bulik időszaka. Egy látványos, hat különleges fesztiválsminket felvonultató inspirációs csokorral már jelentkeztünk nemrég. Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője a 2024-es fesztiválsminkek világába kalauzolt el bennünket nemrég, blogposztjában a nyári szezonra hangoltan 6 ütős fesztiválsmink-inspirációt felvonultatva.

Az alábbiakban Károlyfi Edit, az Avon szépségszakértője meséli el nekünk, hogyan készíthetünk el magunknak egy vibráló nyári sminkkreációt, amellyel akár a legforróbb fesztiválon is kitűnhetünk a tömegből.

Fesztiválsmink lépésről lépésre

A napsütés és a meleg idő kizökkentenek a monoton, szürke hétköznapokból, a szabadság és vidámság pedig nem csak lelkünket járhatja át, de öltözködésünkön és sminkünkön is visszaköszönhet. Itt az idő szabadjára engedni a fantáziánkat és extrém színekkel, formákkal és technikákkal turbózni a fesztiválsminkjeinket.

legszinesebb-fesztivalsminkek

A nyári meleg levegő és a fesztiválok forgataga Károlyfi Edit szerint könnyed arcsminkért kiált. Sminkalapunk elkészítésének első lépéseként, bőrtónusunk egységesítésére BB krémet vagy egy könnyed alapozót érdemes használnunk, amely hidratál, nem tömíti el pórusainkat, hagyja bőrünket szabadon lélegezni és természetes, élettel teli fényt kölcsönöz arcunknak. Érdemes a szérum hatású alapozókra szavazni, amelyek hosszan tartó hidratálást is ígérnek és SFP-védelmet is egyúttal.

A vékony és egyenletes alapozás után, egy ecset, vagy ujjbegyeink segítségével vigyük fel pirosítónkat orcánkra, így csempészve üdeséget sminkünkbe. Idén nagyon népszerű a pirosító kissé túlzó használata is, amelyhez arcunkon áthaladva orrnyergünkre és akár halántékunkra is feltapogathatjuk a színt, mintha csak a nap sütötte volna meg arcunkat. Ezt követően pedig vigyünk fel némi highlightert is arccsontunkra, orrunkra és ajkunk fölé, így fokozva még inkább bőrünk üde csillogását.

Extrém szemek

legszinesebb-fesztivalsminkek

A szakértő a kirobbanó színek ihlette sminkjének elkészítésekor a szemekre fókuszál, ugyanis az idei fesztiválszezonban a legextrémebb színek és alakzatok hódítanak. Szemsminkünket érdemes szemhéjunk alapozásával kezdenünk, hiszen ez nem csak a festék megtapadását segíti, de a színek is intenzívebben bontakoznak ki rajta. Bármilyen színt és formát is választunk, most kiélhetjük kreativitásunkat. Bátran készíthetünk színátmenetes füstös sminket, vagy tehetünk egy világosabb, csillogóbb árnyalatot szemhéjunk közepére, a lényeg, hogy minden szín legyen intenzív, élénk és ne felejtsük el alsó szemhéjunk színezését sem. Károlyfi Edit kedvencei idén a lebegő tusvonalak, amelyhez általában egy sötétebb, elütő színt használ, valamint az intenzíven csillogó, glitteres formulák, amelyeket legkönnyebben és leghatékonyabban ujjbegyeink segítségével tapogathatunk szemhéjunkra. Spirálfronton válasszunk drámai hatást adó, vízálló szempillaspirált, hogy a szemsminkünk valóban a lázadás és az önkifejezés hírnöke legyen.

@michellekdoria

Purple glittery makeup look ✨💜 perfect makeup look for concerts and festivals! #MyDolceMoment #makeuptutorial #makeuptransformation #purplemakeup #coachellamakeup #erastour #concertmakeup

♬ Nonsense – Remix – Sabrina Carpenter & Coi Leray

Tartós ajkak

Ajkunk szempontjából inkább a tartósságon van a hangsúly, mintsem a színeken. Használjunk bármilyen árnyalatot, élénk színeket, matt, vagy fényes formulákat, a meleg levegő, a gyakori ivás, evés, az izzadás, vagy akár a fesztiválokon való éneklés mind próbára teszik ajaksminkünket, amely így gyorsabban kophat, könnyebben elkenődhet. Bármilyen színt vagy formulát használunk is, a következő lépéseket tartsuk be az ajakfestésünk elkészítésénél, hogy maximalizálhassuk tartósságát.

@frankiedarling3

Quick fun eye which literally anyone can do! Doesn’t have to be neat as a shimmery shadow goes on top 😛 #graphiceye #makeuphack #festivalmakeuplook

♬ Running Up That Hill (A Deal With God) – Kate Bush

Első lépésként nagyon fontos ajkaink megfelelő előkészítése, radírozzuk le felszínéről az elhalt hámsejteket, majd használjunk hidratálót, beszívódása után pedig alapozzuk le ajkaink teljes felületét. Ajakceruzával rajzoljuk meg a kontúrt és satírozzuk is el a száj teljes felületén, ezt követően pedig vigyük fel a rúzst, majd itassuk le a felesleget és vigyünk fel még egy réteget.

Fotó: Getty Images