Bőrszépítő olívaolaj, ezért issza fél Hollywood

2024. július 17.
A bőrszépítő olívaolaj előnyeiről gyakran írtunk már, most pedig a bőrre gyakorolt pozitív hatásai mellett azt is felsoroljuk, hogy kik és miért is használják szinte napi szinten Hollywoodban.
borszepito-olivaolaj

Hírességek egész sora vállaltan olívaolaj „nagyfogyasztó”. És itt nem feltétlenül csak a konyhai alkalmazására, vagy mint különböző házi praktikák hozzávalójára kell gondolnunk. Nagyon sok híresség vállalja, hogy rendszeresen fogyasztja a bőrszépítő olívaolajat –, mintegy kívülről-belülről ható szépség szérumként.

Tény, hogy már önmagában az is egészen meggyőző, hogy a sok dollármilliós, vagy -tízmilliós vagyonnal bíró hírességek a világ legdrágább, luxus arcápolói mellett egy hasonlóan pénztárcabarát, hétköznapi konyhai alapanyagra esküsznek ennyire egyöntetűen. De lássuk, miért is.

@shaynateresetaylor

This olive oul lemon shot has been a gamechanger for my gut health! Drinking olive oil every single day has been a staple since I started living in Italy two years ago 🍋🫒 #oliveoil #guthealth #healingjourney

♬ original sound – K – 🧸

A bőrszépítő olívaolaj ereje

1. Antioxidánsokat tartalmaz
Kifejezetten gazdag antioxidánsokban, így például E-vitaminban, ami pedig segít a bőrt megvédeni a szabad gyökök káros hatásaitól, és lassítja az öregedést.

2. Egészséges zsírok
A benne található zsírsavak nagyon szépen hidratálják és táplálják a bőrt, ezáltal az puhává és rugalmassá válik.

3. Gyulladáscsökkentő hatás
Az olívaolajban lévő polifenolok és egyéb vegyületek gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően nagyon szépen csökkenhet a bőrünk irritációja és pirossága.

4. Vitaminok és ásványi anyagok
A bőrszépítő olívaolaj rendszeres fogyasztásával sokat teszünk a bőrünk egészségért, és ez javítja a textúráját is, azzal éri el, hogy remek forrása különböző vitaminoknak és ásványi anyagoknak.

Az olívaolaj legnagyobb rajongói

  • A listán az olasz filmes ikon, Sophia Loren nyitja a sort, aki hosszú évek óta hirdeti, mennyire sokra tartja az olívaolaj bőrszépítő erejét, amelyben szinte fürdik nap mint nap.
  • Ugyanúgy a fiatalabb generációhoz tartozó Miranda Kerr ausztrál szupermodell is kitartóan építi be az olívaolajat a napi szépségápolási rutinjába.
  • Jennifer Aniston nemcsak a bőrét, a haját is szépíti az olívaolajjal.
  • Jennifer Lopez is nagy rajongója a bőrszépítő olívaolaj erejének, utóbbi még a saját szépségmárkáját, a JLo Beautyt is erre a konyhai alapanyagra alapozta. Állítva, hogy örökifjú megjelenése mögött nem a plasztikai sebészet, hanem a családi szépségtrükk, vagyis az olívaolajjal történő hidratálás áll. 

  • Goldie Hawn – ahogyan Kourtney Kardashian is – szinte vallásos szigorúsággal, kiskanállal fogyasztja minden lefekvés előtt, tisztán. De persze a bőrszépítő olívaolajat akár salátákhoz vagy smoothie-ba is csempészhetjük, ha nem szeretjük tisztán az ízét.
@recipes

Would you try this? 🧐 #viral #kardashian #morninghack #celebrities

♬ original sound – Viral Recipes

Ha kívülről alkalmaznánk, akkor simán hidratálóként is, közvetlen a bőrre kenhetjük, vagy éppen a száraz területeket, így a könyök, térd és sarkak területét ápolhatjuk vele. Van, aki arcmaszkként veti be – mézzel és joghurttal is remek 10-15 perces pakolás lehet –, de ha sminket és szennyeződéseket szeretnénk eltávolítani vele az arcról, akkor a vattakorongra is felvihetjük néhány cseppnyi mennyiségben.

Milyen bőrszépítő olívaolajat válasszunk?

Ezen a téren a szempontok között érdemes a minőséget előrevenni. Az extraszűz olívaolaj számít a legjobb minőségűnek bőrszépítő olívaolaj téren is, hiszen nem finomított és a legmagasabb szinten tartalmazza a tápanyagokat és az antioxidánsokat. Ugyanígy nézzük meg azt is a csomagoláson, hogy hidegen sajtolt-e. Így kapja ugyanis a legkevesebb hőkezelést, ami szintén több tápanyagot ígér. Az pedig, hogy organikus-e kiszemeltünk, csak tovább fokozhatja a vásárlói bizalmunkat.

Fotó: Getty Images