Külsőleg és belsőleg is olívaolajjal szépül a hollywoodi színésznő

2022. március 31.
Úgy látszik, nem Jennifer Lopez az egyetlen, aki hisz az olívaolaj szépítő erejében. Nemrégiben Goldie Hawn mesélt arról, hogy a szépségrutinjában atombiztos helyen szerepel a konyhai hozzávaló.

A 76 éves, magyar származású színésznő szépsége és fiatalossága legendás, de életerőnek sincs híján. Rendszeresen kapják lencsevégre túrázás közben, de a külsejére, a hajára, a bőre szépségére is nagyon odafigyel. Nem véletlenül, hiszen a mai napig vállal modellmunkákat, adott esetben akár a lánya, Kate Hudson mellett is (legutóbb az Almay kampányban).

goldie-hawn-olivaolaj

Goldie azt vallja, hogy a bőre egészséges ragyogását a napi olívaolaj-fogyasztásnak köszönheti.  „Remek krémeket lehet manapság kapni. Arckrémeket ezzel és azzal, de én inkább olajat fogyasztok. A bőrünk a legnagyobb szervünk, és ahogy idősödünk, egyre csak szárazabb lesz” – mondta el a színésznő, hozzátéve hogy két evőkanálnyi olajat fogyaszt el este lefekvés előtt, majd be is masszírozza az arcát olívaolajjal.

A Wall Street Journal szerint az arcára korábban kókuszolajat is használt, ezt a praktikát például a lánya tőle tanulta el. Vagyis úgy tűnik, hogy a dollármilliós bankszámlájuk ellenére a sztárok sem mindig a drága, ritka összetevőket tömörítő arckrémek és szérumok után nyúlnak, hanem szívesen beépítenek rutinjukba egyszerűbb alapanyagokat is. Goldie az ausztrál Rescu magazinnak elmondta, hogy kb. 3 percig kézzel masszírozza az olajat az arcbőrébe, majd arckrémmel is bekeni, mindezt a jobb bőrminőség és az egészséges bőr érdekében.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!