Brokkolihaj az új közösségi médiás frizuratrend – így viseld!

2024. augusztus 13.
A brokkolihaj a nyár egyik legforróbb trendje, ami nem túl vonzó neve ellenére egy igazán vagány, uniszex és jól variálható stílus. Mutatjuk, hogyan viseld!

A közösségi médiában már találkozhattunk talán a „brokkolihajjal”, ami a nyár egyik legmenőbb rövid hajának számít. Bár a brokkolihaj valóban megidézi valamennyire a megosztó zöldség formáját, valójában egy kifejezetten vagány és szexi, férfiak és nők által is hordható fazonról van szó.

Mivel a brokkolihaj egy rövid frizura, valószínűleg a bevállalósabbak fogják kipróbálni ezt a menő és kifejezetten kényelmes stílust, de ha kicsit óvatosabbak lennénk, léteznek hosszabb változatok is a fazonból. De pontosan mi is az a brokkolihaj, mit szeretünk benne és ami a legfontosabb: hogyan viseljük?

Brokkolihaj: a rajzfilmekből a közösségi médiáig

Rene Fris sztárfodrász a Popsugarnek elárulta, hogy a brokkolihaj mögötti egyik legmarkánsabb inspirációt – talán meglepő módon – a rajzfilmek adták. A fazon lényege, hogy a hajat oldalt rövidre nyírjuk, és csak a fejtetőn hagyunk meg egy göndör, hullámos, kicsit kócos hosszabb részt – megidézve a brokkoli formáját. Valóban sok rajzfilmfigurán láthattunk ilyen hajat, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a brokkolistílus gyerekes vagy nevetséges lenne.

Fris szerint ez a stílus egy igazán laza, vagány, fiatalos és texturált frizura, ami enyhén kócos hatású. A felül különböző hosszra vágott rétegek adják a tömörségét és alakítják ki a „brokkolirózsákat”, amitől megkapjuk a fejtetőre koncentrálódó, kusza tincseket. Kicsit a bilifrizurából indul ki, de annál frissebb és szexibb fazon, ami leginkább göndör hajjal működik, de hullámos vagy megfelelően beállított egyenes hajjal is jól mutathat.

A brokkolihaj jó ötlet lehet, ha szeretnénk kipróbálni valamilyen frissebb, rövid stílust, de természetesen olyan változata is van, ami egy kicsit hosszabb hajat is megenged – mutatjuk a szezon legmenőbb brokkolihajait!

A legtrendibb brokkolihajak idén nyáron

1. Bozontos brokkolihaj

A shaggy stílusok jegyében gondolja tovább a brokkolihajat az alábbi fazon: laza fürtök, változó hossz, játékos, nőies haj – imádjuk! Azt azért mindenképpen tartsuk észben, hogy a tökéletes kócos hatás érdekében muszáj lesz reggel formázni a hajat.

2. Hosszú brokkolihaj

Ha nem akarjuk bevállalni a szuperrövid fazont, választhatunk hosszabb verziót is a brokkolihajból. Ez a kicsit retro, shaggy stílus most egyébként is nagyon menő – garantáltan nem nyúlunk vele mellé idén nyáron. Ennél a finomabb, nőiesebb verziónál oldalt is kicsit hosszabbra hagyják a tincseket.

3. Szív alakú brokkolihaj

Az alábbi frizura a stílus talán legkülönlegesebb variációja: finom, romantikus, szív alakú formában kel életre a brokkolihaj. Tény, hogy ehhez a fazonhoz már tömörebb loknikra van szükség, de ha ilyen hajjal áldott meg minket a sors, mindenképpen érdemes lehet kipróbálni!

Reméljük, ennyi inspiráció elég volt hozzá, hogy meghozzuk a kedvet a brokkolihaj kipróbálásához, ami a legforróbb napokon nemcsak menő, de nagyon kényelmes választás is! Ha tartasz a rövidebb hajtól, szerencsére már rengeteg applikáció létezik, amivel virtuálisan kipróbálhatod a merészebb frizurákat is.

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images