Mitől lesz a hajunk luxusszőke, ami az ősz kedvenc hajszíne idén?

2024. október 08.
Legutóbb Kendall Jenner váltott szőke hajszínre. A milánói divathéten debütált a látvány új külsővel, és mutatta meg, mi lesz a 2024-es őszi hajszínek non plus ultrája. Így érhetjük el mi is a luxusszőke hatást!
Luxusszőke hajszín hajfestés
  • Minden türelmünkre szükségünk lesz, ha luxusszőke hajra vágyunk.
  • Kendall Jennernek két napjába telt, mire sikerült elérni a kívánt szőkeséget.
  • Hogyan érhetjük el azt az igényes és szofisztikált szőke hajszínt, amivel az A-listás hírességek rendelkeznek?

A luxusszőke hajszínt nem adják olcsón, főleg akkor, ha sötét alapszínről indulunk. Ahogy a Kendall Jenner szőkeségéért felelős Jenna Perry elmondta, a modellnek is két nap kellett, mire elérték a kívánt hajszínt. Ugyanis a Kardashian-Jenner-klán nőtagjai mind koromfekete hajjal rendelkeznek alapvetően.

Mitől különleges a luxusszőke hajszín?

Carolyn Bessette-Kennedy 1990-es években viselt hajszíne inspirálta Kendall Jennert is, hogy a milánói divathét kifutójára sötétbarnából szőkére váltson. A Bottega Veneta 2025-ös tavaszi/nyári show-ján mutatta meg luxusszőke hajszínét.

Ez a szőke haj nem hivalkodó. Inkább krémes, mint arany, szinte gyöngyházfényű. Sokkal közelebb áll a természetes szőke hajszínhez, mint a festett platinaszőke hajhoz. John F. Kennedy Jr. felesége a luxusszőke hajszínt nem viselte olyan hatalmas volumennel, mint Marilyn Monroe, Brigitte Bardot vagy Pamela Anderson.

Inkább egyenes, sima szőke haját néha összefogta, és legfeljebb egy piros rúzzsal egészítette ki az összhatást, hogy az semmiképp se legyen közönséges. „A hajszín olyan, mint egy kiegészítő – mondta Perry. – Ha jó, még arra sem kell vennünk a fáradtságot, hogy megfésülködjünk.”

Mitől működik a luxusszőke hajszín?

Nagyon fontos a szőke hajszín árnyalatának megválasztásakor a saját bőrszínünk figyelembevétele. Például Kendall Jenner esetén a sötét hajtő a modell bőrtónusának ellenpontozása. Így a szőke haj nem ad teljesen természetellenes hatást egy alapvetően sötét alapszínekkel rendelkező személyen.

Kendall Jenner sötét hajjal, majd a luxusszőke hajfestéssel a Bottega Veneta bemutatóján

Kendall Jenner sötét hajjal, majd luxusszőke hajfestéssel a Bottega Veneta bemutatóján

Az is jó megoldás, ha a ragyogásra fókuszálunk, ahogy azt Zoe Irwin, a John Frieda kreatív igazgatója is javasolja. „Érdemes a balayage-tól elmozdulnunk a természetesebb hajfestési technikák felé – magyarázta Irwin. – A luxusszőke haj gyökereit pedig az 1960-as évek divatjában keressük.”

Ahhoz, hogy elérjük azt a Bessette-Kennedy-hatást, semmiképp sem szabad annyira erőteljesen szőkítenünk a hajat, hogy az kiszívja a hajszálakból a nedvességet. Így lesz ragyogó és életteli a végeredmény.

Kate Winslet luxusszőkéjének titka

A luxusszőke hajszínt kevesen hordják jobban Kate Winsletnél

A luxusszőke hajszínt kevesen hordják jobban Kate Winsletnél

Már régóta luxusszőke hajszínt visel Kate Winslet is. A színésznő esetében is sötét hajszín az alap. Ahhoz, hogy mindig életteli legyen Winslet frizurája, fodrásza, Cetera Lamb nagy figyelmet fordít a festés előkészítésére. 

Rengeteg kondicionálót és tápláló készítményt használnak, ami segít megőrizni a szőkítés folyamata során is a haj egészségét. 

Forrás: The Telegraph, fotó: Getty Images