Vigyázz, kész, teszt: a tökéletes szőke haj

2023. november 20.
A szőke haj mindig több törődést igényel. A professzionális angol márka, a John Frieda hajápoló termékeit próbáltuk ki, amelyek a hajunk egyedi igényeihez alkalmazkodnak.

Több mint három évtizeddel ezelőtt kezdődött a Jonh Frieda története, egészen pontosan Londonban a New Cavendish Streeten egy fodrászszalonban. A márka azóta is az ott szerzett tapasztalatokból táplálkozik és alkot meg olyan termékcsaládokat, amelyek a különféle hajstílusok és hajtípusok kihívásait profi módon ápolja és kezeli. Kiváló eredménnyel. Mitől lesz a szőke fényesebb? Hogyan válik a barna haj ragyogóbbá? Ezekre a kérdésekre keresik a választ. Mi most szőke hajra készült termékeiket teszteltük.

A szőke minden árnyalata

Szőke hajra kifejlesztett termékeik egyfelől a világosabb hajszínt elérni kívánó szőkéknek, a szőke hajat ápolni és hidratálni vágyóknak, másrészt a sárgaréz és narancssárga tónust hamvasítani vágyóknak készültek. Nemcsak a természetes szőkékre gondoltak, a festett, a melírozott és szőkített hajkoronánkkal is csodát tesznek ezek a hajápolók.

Napcsókolta hatás: Go Blonder Sampon és Balzsam

john friedaHa egész évben szeretnénk a napcsókolta szőke hatást a hajkoronánkon, ezt a sampont és balzsamot nekünk találták ki. A John Frieda világosító sampon Natural Lightening komplexszel finoman világosítja a hajat, citrom- és kamillakivonatot is tartalmaz, hogy a szőke még élénkebb legyen. Nem kell aggódnunk, a hajápolók ammónia- és peroxidmentesek, természetes, festett és világosított szőke hajra is tökéletesek. A balzsammal együtt a hajunk nemcsak szőkébb, de valóban fényesebb és puhább is lesz. A termék fokozatosan világosítja a hajat, miközben hidratál is. Egyáltalán nem szárít, így bátran használhatjuk egész évben.

Hamvasító hatás: Violet Crush Purple Sampon és Balzsam

Sokszor szembesülünk azzal a problémával szőke haj esetén, hogy a végeredmény inkább sárgás, narancssárgás lesz. A márka erre a problémára is speciálisan alkotta meg termékcsaládját, amely semlegesíti a sárga színtónust. A John Frieda Violet Crush lila samponja segít a sárgaréz tónust hűvösebb szőkére váltani. Az ibolya és kék pigmentekkel gazdag formula akkor is hat, ha a legmakacsabb sárgaréz és narancssárga tónusokkal rendelkezik a hajkoronánk. A lila szín senkit ne ijesszen meg, a végeredmény valóban már egy használat után is sokkal hamvasabb lesz. A samponnal együtt használva a balzsam erősíti a hatást: a haj fényes és puha tapintású lesz, vagyis máris gondoskodtunk a megfelelő hidratálásról. Jó tanács: a sampon és balzsam ideális például a következő festést megelőző időszakban.

Fotó: Getty Images

Promóció