Tudod mi az a baszk frufru? Mutatjuk, mert ez az idei ősz kedvenc fazonja!

2024. október 14.
Ez a frizura tökéletesen passzol mindenkihez, aki szereti a vagány, egyedi megoldásokat. A szakértő pedig elmondta legfontosabb tanácsait is.
Baszk frufru
  • Merész és vagány fazonú frizura válik egyre népszerűbbé.
  • A baszk frufru látványos, és a legtöbb arcformához kimondottan előnyös.
  • A szakértő szerint a baszk frufru szinte bármilyen közepes vagy rövid fazonú haj szuper kiegészítője.

Fiatalos, vagány és feltűnő a baszk frufru

Cseppet sem megszokott, de annál látványosabb frizura fog nagyot tarolni a következő időszakban. A trend neve „baszk frufru”, különlegessége pedig nagyon is feltűnő.

„Nagyon rövid frufruval van dolgunk, mely a homlok közepéig vagy közvetlenül a szemöldök fölé ér egyenes vágással és nagyon enyhe ívvel” – magyarázza egy híres, spanyol fodrászszalon alapítója. Mint mondja, a frizura egyre népszerűbbé válik az utóbbi időben, ennek oka pedig merészsége és vagánysága.

A baszk frufru látványos és merész

A baszk frufru látványos és merész

Erre érdemes figyelni a szakértő szerint

Mielőtt úgy döntünk, hogy mi is szeretnénk hasonló fazont vágatni magunknak, akad néhány szempont, melyet érdemes megfontolnunk a szakértő szerint. Először is fontos, hogy megvizsgáljuk arcunk formáját. „Az ovális arcnál ez a frizura a vonások harmóniáját emeli ki, míg a téglalap alakú vagy hosszúkás arcnál segít egyensúlyba hozni az arc arányait. Szív alak esetén összhangot teremt a homlok keskenyebb és szélesebb részei között, a szögletes arcba pedig lágyabb hatást csempész. Ugyanakkor kerek arcforma esetén érdemes inkább más hajat választanunk magunknak” – javasolja.

Remekül passzol a rövid és középhosszú frizurákhoz

Remekül passzol a rövid és középhosszú frizurákhoz

A baszk frufru leginkább a bob és a pixie vágást egészíti ki, de alapvetően jól kombinálható szinte minden közepes hosszúságú vagy rövidebb frizurával.

Arra azonban mindenképp jó, ha felkészülünk, hogy ennek a frizurának a viselése bizony igényli, hogy rendszeresen látogassunk el fodrászunkhoz. Lehetőség szerint 2-4 hetente kell igazítani rajta, hogy megmaradjon rövid formája és ne veszítse el jellegzetes stílusát.

Forrás: Marie Claire, Fotók: Getty Images