Vajon jól állna a frufru? Ez a 8 faktor segít eldönteni, hogy vágass-e

2023. november 27.
„Frufrut kéne vágatnom?” – ez az a kérdés, amit valószínűleg már legalább egyszer feltettél magadnak életedben. Vagy inkább minden tavasz beköszöntével, amikor hirtelen valami nagyobb hajváltoztatásra vágysz... De mitől függ, hogy valakinek jól áll-e a frufru? Mutatjuk, mit gondolj át a vágás előtt!
Nem vagy biztos benne, hogy jól állna-e a frufru? Mutatjuk, mi alapján dönts!
  • Egy jól vágott frufru szinte új arcot és stílust képes varázsolni viselőjének.
  • Azonban sokan megbánják a döntésüket, a frufru visszanövesztése pedig nagyon hosszú folyamat, ezért érdemes alaposan átgondolni a frufruvágatást!
  • Mutatjuk, mi az a 8 tényező, amit mindenképpen át kell gondolni a vágatás előtt.

Bár egyesek számára talán nem hangzik nagy dolognak, a frufru valójában a legtöbbünk számára elég fontos döntés. Elvégre teljesen megváltoztatja a külsőt ez a néhány hajtincs. És  nincs is nagyon visszaút, ha nem tetszik, bizony, kell idő neki bőven, amíg visszanő.  

A frufruvágás lehet a legjobb és a legrosszabb szépségdöntésed is. Mitől függ? Mutatjuk! 

1. A frufru nem mindig úgy néz ki, mint a vörös szőnyegen

A frufru nem magától áll tökéletesen, kifejezetten sok időt igényel beállítani. Ha azt szeretnéd, hogy a frufrud stílusos legyen, készülj fel arra, hogy bőven kell rá időt fordítani. A frufrut formázni kell, éjszaka, edzés közben vagy esős, párás időben ugyanis saját életre kelhet.

2. A frufru gyorsabban fog nőni, mint gondolnád

Megkapod a gyönyörű frufrudat a fodrásztól, néhány hétig élvezed, aztán rájössz, hogy már nem olyan, mint régen! Ez azért van, mert valószínűleg túl hosszúra nőtt – a frufru sokkal gyorsabban nőhet, mint azt először gondolnád. Aztán a végén állandóan trimmelned kell magadnak vagy eltakarja a látásodat… Hogy ezt elkerüld, úgy tervezz, hogy 2-3 hetente le kell vágni a frufrut ahhoz, hogy optimális hosszúságban maradjon.

3. Az otthon vágott frufru nagy eséllyel nem lesz jó

Bármennyire is csábító lehet, hacsak nem vagy profi fodrász, ne bízz a tutorial videókban! Ne vágd vagy trimmeld le magadnak a frufrudat, különösen akkor ne, ha nincs otthon fodrászollód. A gyönyörű frufru különleges vágástechnikát igényel, amit egy fodrászprofi sokkal jobban el tud végezni, mint egy kezdő.

Emily-Parizsban-Lily-Colling-haj-frufru

4. Természetes göndör haj dilemma – lehet a hullámos és göndör hajúaknak frufruja?

Természetesen igen. De készülj fel arra, hogy még több időt (és terméket) kell költened arra, hogy a frufrudat formázva és egyenesen tartsd, valamint be kell szerezni olyan eszközöket is, amelyekkel egész nap meg tudod regulázni a fürtjeidet.

5. A frufru gyorsabban fog zsírosodni

Ez rossz hír – de a jó hír az, hogy „csak” a mosdókagylóban is megmoshatod a frufrudat, ami sokkal gyorsabb és kíméletesebb!

6. Nem a frufru levágása a probléma – hanem a visszanövesztése!

Eljön majd az idő, amikor le akarod növeszteni a frufrudat. Bár elképesztő látni, milyen gyorsan nő (a fenntartásához szükséges vágások mennyiségéből ítélve), ironikus módon a frufru teljes lenövesztése a világ leglassabb folyamatának tűnhet. 

taylor-swift-3:2

7. Nem mindegy a stílus sem

Amikor kiválasztod, hogy milyen típusú frufrut szeretnél, vedd figyelembe a hajad textúráját, típusát, valamint a hajválasztékodat is. A tömött frufru például jól mutat a vastag szálú hajon. A vékony szálú hajjal rendelkezőknek azonban érdemes a lágyabb, oldalra húzott frufrut fontolóra venniük, vagy készüljenek fel arra, hogy a teljesebb hatás érdekében sok hajat kell a frufruba belevágni. Ha középen van a választékod, a teljes frufru nem biztos, hogy beválik majd neked.

8. Vedd figyelembe az arcformádat

A hosszúra nyírt oldalfrufru például elképesztően jól mutat a kerek arcformához, mivel segít nyújtani az arcot. A szögletes arcformák esetén a tömött frufru kerülendő – ezektől csak még szögletesebbnek fog tűnni az arcod. Ehelyett válasszon lágyabb, oldalra söpört frufrut. Ha hírességeken vagy másokon keresel inspirációt, mindig azokat nézd, akiknek hasonló az arcformájuk és a hajtípusuk, mint a tiéd.

Forrás: LuxyHair, Fotó: Getty Images