Ezek a legjobb frufruk kerek archoz

2024. március 05.
A frufru bár nehéz műfaj, nagyon is érdemes kísérletezni vele. Kerek arc mellett a frufru kimondottan jó választás, igaz, nem mindegy, hogy melyiket választjuk.
Három frufru típus kerek archoz
  • Akinek kerek az arca próbálja ki a frufrut, egy tökéletes snitt nemcsak keskenyíti az arcot, de karakteresebbé is teszi
  • A jól megválasztott frufru megváltoztatja az arc szerkezetét
  • Kerek archoz az alábbi néhány frufru kimondottan jól illik

A frufru újra és újra divattá válik, hiszen segítségével egy merőben új arcot és megjelenést kap az ember. Mielőtt azonban hirtelen felindulásból bárki frufrut vágatna magának, kérje szakember segítségét, egyáltalán nem biztos ugyanis az, hogy a megálmodott frufru valóban jól áll illik az arcformához. Akinek például kerek arca van, a frufruval biztosan jól jár, az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy melyik típussal. A megfelelő frufru az arc megfelelő részét hangsúlyozza, így a legelőnyösebb vonásokat emeli ki.

A mesterfodrászok egyetértenek abban, hogy kerek arc mellett a függönyfrufru az egyik legjobb választás. Legnagyobb előnye, hogy nemcsak kényelmes, de kifejezetten praktikus is. Nem igényel túl sok törődést, egyszerű beállítani, és megannyi fazonnal kiválóan működik. Hordhatjuk kibontott hajjal, konttyal, copffal, egyenes, hullámos vagy épp kócos frizurával. A göndör hajúaknak ezzel szemben macerás lehet ez a frufru. A mesterfodrászok szerint a függönyfrufru optikailag dúsítja a hajkoronát, keskenyíti az arcot, ha azt megfelelő hosszban vágatjuk. Megnyitja a tekintetet és szépen kiemeli az arccsontot is.

Az aszimmetrikus frufru szinte bármelyik arcformával működik, jól illik többek között az ovális és a kerek archoz. Az aszimmetria megtéveszti a tekintetet, eltereli a figyelmet az arc kerekségéről. Ez a frufru egyenes, határozott vágást igényel, két különböző hosszal: a homlokon épp a szemöldök fölé érjen, a halántékon pedig a szem vonaláig. 

Kerek arc mellett is jól mutat a rövidebb frufru, ami közvetlenül a szemöldök fölött ér véget. A frufru lehet tépett, kócos vagy több rétegben vágott. Rövid frufru mellett érdemes észben tartani, hogy ez a snitt rendszeres vágást igényel, havonta egyszer nem árt megmutatni a fodrásznak. Nemcsak a snittel, de a színnel is lehet játszani például úgy, hogy a középen világos tónus oldalirányba fokozatosan besötétül.  

Selena Gomez romantikus függönyfrufruval

Selena Gomez frufruval

Michelle Williams függönyfrufruval

Michelle Williams frufruval

Cameron Diaz hosszú oldalfrufruval

Cameron Diaz frufruval

Kirsten Dunst tépett frufruval

Kirsten Dunst frufruja

Gemma Chan tépett frufruval

Gemma Chan frufruval

Halle Berry függönyfrufruval

Halle Berry frufruval

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images