Salma Hayek férje hatalmas összeggel segíti a Notre-Dame újjáépítését

2019. április 17.
Salma Hayek milliárdos férje, François-Henri Pinault 100 millió euróval segíti a Notre-Dame katedrális újjáépítését a tűz után.

A párizsi Notre-Dame sokkoló tragédiája után Salma Hayek férje, François-Henri Pinault azonnal több, mint 100 millió eurót ajánlott fel a katedrális újjáépítésére. “Az édesapám és én úgy döntöttünk, hogy az alapítványunkon keresztül 100 millió euróval hozzájárulunk a Notre-Dame teljes rekonstrukciójához” – mondta az 56 éves François-Henri Pinault a francia Le Figaro című lapnak.


A Kering csoport tulajdonosának felajánlása az első nagyobb összeg a nemes célra. Pinault családjának érdekeltségébe olyan luxusmárkák tartoznak, mint a Gucci, az Alexander McQueen, a Stella McCartney, a Saint Laurent és a Balenciaga. Az idősebb Pinault, aki most 82 éves, 37,3 milliárd dolláros vagyonával a Bloomberg listáján is szerepel.

Salma Hayek Instagramján is megosztott képet a lángoló Notre-Dame-ról, arról írva a kép alatt, hogy mélyen letaglózza, hogy a csodálatos katedrálist füstbe és lángokba burkolva kell látnia. A színésznő Párizsban él családjával, a Notre-Dame közelében is van lakásuk, és itt házasodtak össze 2009-ben.

Közösségi gyűjtés is indult Franciaországban a katedrális újjáépítésére, miután Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, hogy a tűzvész után teljesen újjáépítik a Párizs szimbólumának is számító gótikus katedrálist.

Fotó: Getty Images